גמילה ממוצץ וחיתול שהסתבכה

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

16/12/2008 | 12:36 | מאת: אביבית

שלום רב , יש לי בן שבחודש הקרוב ימלאו לו 3 שנים . והתחלתי איתו גמילה ממוצץ וחיתול לפני כמעט שבועיים. לפני שאגיע לבעיה אספר מעט רקע: בני היה נוהג להסתובב עם המוצץ ולגרור אחריו על הריצפה את החיתול, כל הזמן וכל היום מה שגרם לו להרבה מאוד דלקות עיניים ומחלות מהחיתולים שגרר על הרצפה ואח"כ חיבק. בנוסף שמנו לב כי השיניים הקדמיות שלו מקבלות בליטה בשל המוצץ, לכן בגיל 2.5 הגבלנו את השעות שלו עם המוצץ והחיתול רק לשעות השינה (לצהריים בגן , ובלילה) והוא קיבל זאת בהבנה והצלחה ! ואנו מצדנו דאגנו לעודד אותו על כך. בימים האחרונים החלו בגן שלו לגמול את חברתו ממוצץ ואף החלו לעודד אותו לעשות כמוה. ואני במקביל דאגתי לשוחח עימו על כך שגם הוא גדול ודאגתי לקורא לו לפני השינה את הספר "צצי" (לגמילה ממוצץ), ואז להפתעתי באחד הימים לפני כשבועיים בתום הסיפור הוא מסר לי את המוצץ והחיתול ואמר "לא צריך" ... ואני בתמורה נתתי לו מתנה על כך שמסר לי בעצמו את המוצץ והחיתול והתנהג כילד גדול ! . ב-3 ימים הראשונים הוא כמובן נתקל בקשיים להירדם ובאמצע הלילה היה קם מס' פעמים, אך לבסוף הצליח להירדם ללילה שלם (מוצ"ש), אך כשחזר ביום ראשון לגן התברר לי שמישהו החזיר בטעות לתיק הגן שלו מוצץ וחיתול והוא ישן עימו בגן . באותו הלילה כשהעלמתי שוב את המוצץ והחיתול לחלוטין, החלה הידרדרות אדירה בהתנהגותו, באותו הלילה הוא פנה לאימי שלא כמנהגו (בד"כ מגיע אליי לעזרה) שתיתן לו את המוצץ והחיתול וכשאמרה לו שאין, הוא טען בתגובה "זה לא נכון, אמא מחביאה אותו", ומאז הילד כבר שבועיים שלא ישן שינה רציפה, קצר רוח, מיילל ומדי פעם פורץ בבכי, הוא מסרב לישון ונשאר ער עד לשעות הבוקר המוקדמות ואז נרדם מתשישות ... אינני יודעת מה לעשות וכיצד להקל עליו את הגמילה, האם מותר/כדאי לי להחזיר לו את המוצץ והחיתול או שזה עלול לפגוע בביטחון העצמי שלו ? כיצד עליי לנהוג ???????????? , אני מודאגת מאוד ומתוסכלת מכל המצב. לתשובה מהירה אודה !!!!

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורום "רפואת ילדים". צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)