אסטמה, ואובדן חוש הריח

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

29/06/2008 | 08:24 | מאת: נינה

אני בת 40 וסובלת מאסטמה מגיל 14, אך מטופלת בסטייד בהצלחה רבה. בעקבות היווצרות פוליפים באף עברתי שני ניתוחי FESS - האחרון לפני כשנתיים. למרות שאני לא סובלת מאף "סתום" אני סובלת מאובדן חוש הריח אשר מטופל בזריקות betamethasone אחת ל-3 עד 6 חודשים. טיפול ב flexonaze מונע את תופעת האף הנוזל בבוקר, אבל לא את בעיית אובדן חוש הריח. תכיפות זריקות ה- betamethasone מתקצרת משמעותית בשנתיים האחרונות, ואני יודעת שקיימת סכנה של התפתחות סכרת בעקבות טיפול תכוף בסטרואידים. לכן ברור לי שבעתיד אצטרך טיפול חילופי. האם זיהוי האלרגן הגורם, ומתן טיפול ברגישות לאלרגן אפשרי? האם ישנו טיפול אחר שיכול לפתור בעיה זו? תודה נינה

זהו אינו פורום רפואי, אנא הפני שאלתך לפורומים הבאים: פורום אלרגיה ואסטמה פורום אך אוזן וגרון צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)