תודה על תגובתך המהירה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

09/12/2004 | 10:49 | מאת: לקויית הלמידה

בקשר לשאלותייך: עברתי את האיבחון רק עכשיו מפני שהתחלתי ללמוד לתואר ראשון ותמיד ידעתי שקיימת אצלי בעיה רק שלא יכולתי להצביע בדיוק על הנקודה. המטלות הלימודיות איתן אני מתמודדת הם קריאה מרובה וריכוז בכיתה ובבית מפני שהחומר הוא עיוני- סוציולוגיה ואנטרופולוגיה. אני מוצאת את עצמי בשיעורים מאבדת ריכוז לעיתים קרובות וברגע שאני מנסה להבין רגע אחד קדימה כבר שכחתי רגע אחד אחורה ולכן הרבה פעמים קשה לי לבסוף לחבר תמונה שלמה של החומר.

09/12/2004 | 11:29 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שוב שלום, לשמחתי בחלק מן הבקרים אני מתחילה ללמד מאוחר יותר, ולכן יכולה להתפנות למענה יעיל יותר במסגרת הפורום. כעת, בואי וננסה למצוא דרכים שיסייעו לך ללמוד באופו יעיל יותר. האם את יודעת מהי תפיסתך השמיעתית חזקה מתפיסתך החזותית? במילים אחרות, האם כאשר תקשיבי לתוכן הרצאה מבלי הצורך לכתוב את הדברים תוכלי לקלוט את החומר טוב יותר? אם כן, תוכלי להקליט את תוכן השיעורים וכך במהלכם תקשיבי ובזמנך החופשי תחזרי על תוכנם ללא לחץ הכתיבה. כיצד את נוהגת לקרוא חומר עיוני? פעמים רבות מתן הדגשים בטקסט מסייעים מאוד לזכור אותו. סימון שמות ותאריכים, הדגשת משפטיי מפתח בצבע ולעיתים בקשה מחבר או בן משפחה כי יקרא לך חלקים מן הכתוב עסויים לסייע להבנת החומר בצורה טובה יותר. נסי לתאר את דרכי למידתך, וכך נוכל לנסות לייעל יחד דרכים אלה, או לתור אחר דרכים נוספות. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה