CONCERTA

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/12/2004 | 18:03 | מאת: ליאורה

בני בן ה10 סובל מחוסר קשב וריכוז. ניגשנו לנוירולוג ילדים עם איבחון "טובה" ולאחר בדיקה של הנוירולוג הוא המליץ על CONCERTA במשך שבועיים 16 מ"ג ולאחר שבועיים 36 מ"ג במשך חמישה ימים בשבוע. שאלתי היא האם התרופה ממכרת? האם יהיה אפשר להיגמל ממנה בעתיד? ובמה התרופה משפיעה? האם היא משפיעה גופנית ונפשית? תודה ליאורה

08/12/2004 | 23:58 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ליאורה ערב טוב, אתחיל מן הבשורות הטובות: השימוש בכל סוגיי הכדורים בתהליך ההתמודדות בהפרעות קשב וריכוז אינו סופני. אין מקום להשוות שימוש זה לשימוש בסמים מסוכנים. עם זאת קיים ויכוח בין רופאים ופסיכיאטרים הנוגע לשימוש בכדור הקונצרתה או הריטלין. ידוע כי הכדורים ממכרים בצורה כזו או אחרת. השפעתם שונה מאדם לאדם. אין כל דרך לקבוע מראש את רמת יעילותו של כדור זה או אחר לפני ניסיון של מספר שבועות כפי שיעץ הנוירולוג המטפל בכם. מטרתן המרכזית של התרופות השונות היא הרגעה גופנית ויצירת שקט תוך הגברת רמת הריכוז בתקופות זמן נתונות וממוקדות. ( משך שיעור, זמן לימוד לבחינה, או שיפור ביצוע פעולות משמעותיות, הדורשות יתר ריכוז ). אין כאן תחליף לסיוע נפשי המחליף צורך בטיפול אנושי. בנוסף לתשובתי זו אני מציעה לך לפנות גם לפורום ADHD , פורום הפרעות קשב וריכוז ב"תפוז". פורום זה יוכל לספק לך מידע מדוייק על סוגיי תרופות מקובלות, השפעותיהן וקהליי היעד המומלצים לכל אחת מהן. מקווה שעזרתי בברכה אלמוג

12/12/2004 | 18:30 | מאת: נורית לביא

שלום לך ליאורה קראתי מה שכתנת על ילדך בן ה-10 . בתקופה האחרונה נחשפתי למוצרים מצמחי מאכל אשר במיקרים מסוימים יכולים להחליף את התרופות הנוירולוגיות. אנא צרי עמי קשר בדוא"ל או בנייד -054-7916409 נורית

31/01/2005 | 03:49 | מאת: אור

שלום לך ליאורה אני פונה אלייך בשאלה האם היה מעניין אותך לבדוק חלופה אחרת לטיפול בילדך ? מדובר בחלופה טבעית לחלוטין שאינה דורשת נטילת תרופות או טיפול ממושך כלשהו חלופה שהוכיחה עצמה עם עשרות ילדים בארץ ובעולם, שדובקת בדעה שאפשר לתת לגוף לרפא את עצמו ולהתמודד עם כל בעיה אם מאפשרים לו את הסביבה הנכונה ביותר שהוא צריך ואמור לקבל, ממש כמו שגבס מאפשר לשבר להתאחות, הגוף הוא זה שמאחה את השבר לא הגבס, הגבס רק נותן את הסביבה האופטמלית. אשמח לספר על הדבר המדהים הזה שהוא ללא תופעות לוואי כלשהן והוא אינו יכול לגרום נזק כלשהו שזה מדהים בפני עמצו ואף לקשר אותך להורים שחוו כבר את המוצר אם תרצי. בכל מקרה תוכלי להשיג אותי במייל. אני מאחל לך ולבנך רפואה שלמה אור

מנהל פורום לקויות למידה