הבן שלי לא אןהב ללמוד

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/04/2005 | 17:19 | מאת: מאמי

בני בן 14 יש לו שכל אבל לא אוהב להתאמץ זה משאנו אואים וגם דעת המורים שלו מא לעשות נסינו עונש ( לא גופני כמובן ) וגם עודדנו אותו ושום דבר לא עזר הציונים שלו רובם נמוכים האם יש דרך לשכנע אותו ללמוד ???????? הוא קולט מהר ומבין אבל מדבר עם חבריו בשעור וזה גורך לו לכשלון בבחינות...עזרו לנו לעזור לו

25/04/2005 | 22:40 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב וחג שמח, שאלתך חשובה מאוד, ואין לה תשובה אחת חד משמעית. עם זאת אנסה להתייחס מכיוונים שונים: ילד ,המסרב ללמוד יש לו סיבה טובה לכך. סיבה זו יכולה להיות חברתית, רגשית, פיצוי וחיפוי על קושי לימודי שלא זוהה עד כה או התנגדות במסגרת מרד גיל ההתבגרות. האם ניסיתם לשוחח את הילד ולשאול אותו בפשטות מדוע אינו לומד? לא מתוך ריב או כעס, אלא מתוך רצון אמיתי להבין בשיחה נינוחה. יתכן ותופתעו מן תשובות. חשוב מאו לזכור כי היחסים במשפחה בשנים אלה הם קריטיים ובלתי ניתנים למחזור. חוסר למידה אינו שווה בשום פנים את המחיר היקר של אבדן האמון והיחסים החמים של בן עם הוריו. יתכן י אתם צריים להעבי את השרביט בעניין זה לאדם זר , שאינו מעורב בחיי המשפחה כך שאתם תוכלו להתמקד בפיתוח היחסים וניצולם לחוויות חיוביות ושעות איכות יחדיו. מהיכן אתם בארץ? באיזו מסגרת חינוכית לומד הבן? נמה לי כי בשלב זה אתם זקוקים למתווך חיצוני , אשר יסייע בהפשרת הפלונטר הלימודי ויחזי את הנושא למישורים ידידותיים. תוכלי לפנות אלי גם בטלפון : 8331623 04 797860 0506 בברכה אלמוג

01/05/2005 | 17:24 | מאת: מאמי

אנחנו מטייבה במרכז ליד נתניה .הבעיה מציקה לנו מאד וכל פעם שישבנו ודברנו איתו אפילו בשקט הוא מראה שמעונין ללמוד אבל האמת שלא משקיע הרבה לבחינות הוא קורא קריאה קצר ולא לומד טוב את החומר ולפעמים מזניח ולא קורא את קולו ......והתירוץ תמיד לא שמתי לב ולא ידעתי האמת שבעלי לפעמים מתעצבן ולועג לו כשהוא נכנס לזמן קצר לחדר ואומר שגמר ללמוד אני מנסה תעודד אותו ולדבר על עתידו ושזה מאד ישפיע על לימודיו עושה כאילו שהוא מבין אבל לא משנה יחסיו ללימודים למי אתה מתכוון לאד זר למתווך עזור לנו בבקשה יעץ ךנו למי לפנות מודה מאו מאו

מנהל פורום לקויות למידה