בעיות בגלגלי הזכרון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/03/2014 | 12:31 | מאת: ענת

שלום רב, יש לי תלמיד בן עשר אותו אני מלמדת אנגלית. בנוסף להפרעת קשב וריכוז יש לו גם בעיה בגלגלי הזכרון. אני מראה לו אותיות ולאחר עשר שניות הוא כבר לא זוכר אותן.הוא זוכר אותן רק אחת אחרי השנייה. האם ישנה שיטה טובה לעבוד עם ילד כזה? בברכה

05/04/2014 | 20:33 | מאת: סבתא וגלגלים

(את מנסה להיות פואטית, או שאת באמת חושבת שלזיכרון יש גלגלים...?). אם גם בעברית היו קשיים דומים, בכיתות היסוד, אז יתכן שבנוסף להפרעת הקשב יש גם דיסלקציה. אבל זו אפשרות שצריכה להתברר באבחון דידקטי מסודר. אפשרות אחרת היא שהקשיים בקשב פוגעים גם ביעילות ההטמעה של מידע חדש. צריך לערוך תשאול מקיף.. בפורום אינטרנטי אי אפשר ממש לעזור.

10/04/2014 | 20:20 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אחד הכלים היעילים בשינון מילים או אותיות הוא כרטיסיות ויזואליות. לעיתים עם המילה בלבד, ופעמים אחירות בתוספת ציור ממחיש, המגבה את הזיכרון. דרך נוספת היא חיבור המילים בהקשר - סיפור קצר או משפט. ניתן בשלבים ראשונים לרשום את המילים עם תעתיק עברי. בהצלחה וחג שמח! בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה