קשי למידה אצל ביתי בת השש

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/10/2013 | 22:15 | מאת: אני

ביתי בת השש ילדה מקסימה ושמחה רוב הזמן. היא מטופלת בהתפתחות הילד מגיל ארבע עם מרפאה בעיסוק , קלינאית תקשורת. לקראת עלית לכיתה א התייעצנו עם הגננת שלה וגננת השיח שקיבלה כעזרה בגן ושתיהן המליצו לעלותה לכיתה א עם שאר חבריה. יש לציין שהיא נמצאת גם בטיפולים רגשיים בשל ביישנותה הרבה. בגיל חמש השתלבה בקבוצה חברתית של מתאי וכרע היא משתתפת ברכיבה על סוסים טיפולית. בנוסף לכל הנל לקחנו לה עזרה פעם בשבוע של מורה מהוראה מתקנת. הקושי שלה בתחום המתמטי גדול מאוד. אני חרדה לביטחונה העצמי ולשמחת החיים שלה. היום שמעתי במקרה מחברה של שביתי אף פעם לא יורדת איתם להפסקות כי תמיד צריכה להישאר להעתיק מהלוח כי לא מספיקה. מה ניתן לעשות כדי לעזור לילדה? העזרה שמקבלת מקדמת אותה אך הפער בעיקר בתחום המתמטי גדול מאוד להבנתי. אני חסרת אונים! אודה להתייחסותכם בהקדם. האם עלי ללכת איתה לאבחון? איך עוזרים במידה ויש הבחנה? אני לא מעוניינת לשנות לה את המסגרת הלימודית בשל החשש לביטחונה העצמי והשוואתה לשאר חברותיה

20/10/2013 | 14:42 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, קודם לכל, יש לי הרבה מילים טובות לומר לך על המודעות, העירנות והעבודה המדהימה שאת עושה עם ביתך. בדרך זו יכולה לצמוח רק הצלחה. ובענייני לימודים - קודם כל - לא הייתי דואגת כל כך. הילדה רק בכיתה א. לכל ילד הקצב שלו, וקושי בחשבון ניתן להדביק מאוחר יותר. במקום להישאר בכיתה להעתיק, אפשר לשוחח עם המורה ולצלם, או לעזור לילדה לכתוב. בשום פנים ואופן לא על חשבון ההפסקות והחברה. מעט מאוחר יותר לאחר הקניית יסודות הקריאה, הייתי ממליצה על קיומו של אבחון רב תחומי. אין כל צורך לשנות את המסגרת הלימודית. עם ההשקעה הנוכחית, גם אם לא תמיד בקלות, תראו תוצאות יפות. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה