האם יש לי סוג של דיסלקציה?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/06/2013 | 13:51 | מאת: ליה

שלום קוראים לי ליה ואני בת 27. סיימתי את לימודיי העל יסודיים והאקדמאיים בהצלחה אך לאורך השנים התקשיתי בנושא מסוים שעם הזמן הבנתי שאולי מדובר בלקות כלשהי. כאשר אני נתקלת בצירוף של מספרים ואותיות לדוגמא: X35TIK6UT (כמו שקיים בתרגילים מתמטיים או בקודי אבטחה שצריך להקיש כאשר מזינים פרטים מאובטחים באתרים) ואני צריכה להעתיק אותו מחדש, אני לעתים רבות מבצעת העתקה שגויה. לדוגמא, במקום להעתיק את האות K אני כותבת את הספרה 5. זה קורה לי גם עם המספר 8 והאות הלועזית K. כאילו משהו במוח שלי בהעתקה כזו מצליב ביניהם (לא מדובר בשיכול אותיות ומספרים אלא פשוט בהחלפה בין אות ומספר שלאו דווקא קשורים ומופיעים באותו ביטוי) הנ"ל היה גורם לי לטעויות רבות במתמטיקה ובעיקר בוקטורים, ולא הייתי מצליחה להבין מדוע זה קורה. האם זו תופעה מוכרת? תודה רבה!

03/07/2013 | 16:24 | מאת: נתן גיל

שלום ליה, אני לא יכול להגיד לך אם מה שיש לך זו תופעה מוכרת או לא אני רק יכול להמליץ לך על ביצוע בדיקה של לקות למידה. באמצעות הבדיקה את תגלי מה יש לך. אני ממליץ על ביצוע הבדיקה אצל מכון ת.ל.מ שעוסק בין היתר בנושא של לקות למידה מכון מצויין בעל סניפים בכל רחבי הארץ.

מנהל פורום לקויות למידה