סימנים מוקדמים לדיסלקציה אצל בן שלוש ?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

24/05/2013 | 14:17 | מאת: fal

הי, בני יהיה בן שלוש השבוע. הוא הגיע אל כל 'אבני הדרך' ההתפתחותיות מוקדם (זחל בארבע וחצי חודשים, נעמד בחמישה, הלך בתשעה) כולל 'אבני הדרך' של ההתפתחות השפתית (בגיל שנה וחצי הוא דיבר במשפטים בני 3-5 מילים והיה לו אוצר מילים גדול). היום הוא ילד פעיל ושמח ובין השאר מאוד אוהב שמקריאים לו ספרים (גם ארוכים, ואין לו שום בעיה לשבת ולשמוע ספר אחרי ספר). עם זאת שמתי לב לאחרונה שלעומת שאר הילדים הוא אינו זוכר דיקלומים ושירים מהגן, גם כאלו שהם חוזרים עליהם כל יום, נדמה לי שהוא עוד לא בדיוק זוכר את השמות של כל הילדים והגננות (הוא בגן מאוקטובר) והוא אינו יודע לספור מעבר לארבע (אבל נדמה לי שזה דווקא נורמלי לגילו). יש לציין שאביו ואנוכי לוקים בדיסלקציה. (אבל אני מניחה שבדרגה קלה, כי שנינו אובחנו בגילאים מאוחרים מאוד ושנינו סייימנו בהצלחה תארים מתקדמים במדעים מדוייקים). האם התופעות שציינתי נורמליות לגיל? אם לא האם יש איך לעזור לו כבר בגיל זה כדי שלא יתקל בקשיים מאוחר יותר?

25/05/2013 | 21:13 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, מה שיפה אצל ילדים הוא, שלכל אחד הקצב והדרך שלו. את מתארת ילד שמח וטוב לב. שפה היא פרק נרכש המסובך ביותר מן המיומנויות הבסיסיות. טוב מאוד להיות עם האצבע על הדופק, ולשם כך יש רופא ילדים התפתחותי וטיפת חלב, אבל דיסלקציה? גם עם היסטוריה משפחתית לא מחפשים ולא מוצאים לפני רכישת הקריאה והכתיבה במלואן. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה