תל אביב

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

11/03/2013 | 09:23 | מאת: צ

בתי בת ה- 6 + בגן חובה יש לה קשיי שליפה ושיום? האם יש מאמרים שאפשר לקרוא ולעיין ולעזור לה

11/03/2013 | 18:33 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, בשלב הראשון תוכלי לפנות לאתר "פסיכולוגיה היום" ולמצוא מאמאים מקצועיים על פי תחומים. מעבר לכך אעבור על חומרים שלי ואשתדל להפנות אותך למאמרים מתאימים בהקדם. בברכה אלמוג

13/03/2013 | 11:27 | מאת: צ

12/03/2013 | 22:20 | מאת: לילך

היי צ, אולי שווה לפנות לקלינאית תקשורת.. היא תוכל גם לעבוד עם ילדתך וגם להדריך אותך כיצד לסייע לה בבית (ואולי גם לאבחן אם אכן זו הבעיה). פני דרך קופ"ח.. תוכלי, בנוסף, לחפש אתרים ופורומים של קלינאיות תקשורת, ולקרוא מעט. אך אני ממליצה על פנייה לגורם מקצועי. בהצלחה! לילך

13/05/2013 | 23:23 | מאת: א

מה שעושים בטיפול קלינאית הוא ללמוד קטגוריות: כלי תחבורה, כלי עבודה, בגדים ועוד ומה עושים עם כל דבר, למשל, עם מכונית נוסעים, ממה עשוי כל דבר, אלו תכונות מיוחדות יש לו. הילד לומד לתת הגדרה לחפץ ששכח את שמו וזהו. השיטה אינה פותרת את הבעיה וכאשר בעיית השיום גורמת לקושי בקריאה טיפול של קלינאית לא יעזור. במקרה כזה אין ללמד את שמות האותיות, וכדאי לפנות מיד להוראה מתקנת כדי להקטין עד כמה שניתן את הפער בקריאה.

מנהל פורום לקויות למידה