מבחן מותאם

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/01/2013 | 23:17 | מאת: הילה

למה בעצם מקבלים מבחן מותאם?? מה התנאים שצריך ובמה זה עוזר תדוה

14/01/2013 | 17:58 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

הילה , ערב טוב, מבחן מותאם הנה התאמת היבחנות בדרגה גבוהה, ומהותה שונה מאוד כאשר מדובר על בחינה במתמטיקה, להבדיל מקצועות רבי מלל, ובשונה מאוד בלשון. במתמטיקה בחינה מותאמת פירושה צמצום מספר השאלות הנדרשות, ומכאן הרחבת הבחירה בשאלון כולו. בבחינות מקצועות רבי מלל, היסטוריה, ספרות, תנ"ך , המשמעות היא צמצום חומר, כלומר הורדת פרק לימוד , ובכך הקלה במסת החומר שצריכה להילמד לבחינה. בלשון מדובר בבחינה שונה לחלוטין! בבחינה זו אפשרויות בחירה רבות וצורות תשאול שונות, וחשוב מכך קיימת אפשרות להתעלם מן הניקוד ( ניקוד המילים - הפעלים והשמות ) בחינה זו ניתנת למי שמתגלה אצלו קושי פונולוגי משמעותי, כלומר אינו מזהה את אבני הניקוד הבסיסי בעברית. מקווה שעזרתי... בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה