אמא מיואשת..

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/12/2012 | 23:29 | מאת: אמא מיואשת..

שלום רב, אני אמא לילד בן 15 אשר אובחן בעברו כילד עם דיסלקציה, הילד אובחן בגיל 10 באיבחונים דידקטים וכמו כן קיבל גם הקלות כאלה ואחרות כדי לההל עליו, אך אני שמה לב כבר זמן מה כי הילד מתקשה מאוד מאוד בלימודים בעיקר עם השפה העיברית(שלא נדבר על האנגלית) הבעיה שלו בעיקר היא בעיבוד מידע של השפה כלומר הוא מבין מה הוא קורא (כמובן שלוקח יותר זמן מן הרגיל)אך גם קשה לו להביע את עצמו בכתב הוא כותב נורא לאט לוקח לו לכתוב משפט אחד משהו כמו 5 דק' ולהזכירם הילד שלי בן 15 , הבעיה הכי קשה שלא מזמן גיליתי היא שכשהוא מדבר הוא משמיע את ההברות של המילה לא נכון זה גורם לו לייאוש הוא לא מעוניין ללמוד לא רוצה לעשות שיעורי בית ולא מוכן לקבל עזרה של מורים פרטיים הוא אפילו אומר לעצמו "אני ילד בינוני" כמו כן,יש לו בעיות חברתיות , הוא לא מייצר קשרים עם חבריו לכיתה והוא מאוד מתוסכל, גם בבית הספר כבר התייאשו ממנו , אני כל יום מקבלת שיחת טלפון מהמורה שאומרת שהילד שלי צריך ללכת לבית ספר מיוחד וכי הוא לא "ילד רציני", מה עליי לעשות? הילד לא רוצה לקבל עזרה? ממה נובע כל ההסתגרות הזו וחוסר הערכה כלפי עצמו ? איך אפשר לעזור לילד עם הלימודים? תעזרו לי בבקשה אני כבר חלשה כל כך...

09/12/2012 | 20:41 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אמא יקרה, קודם לכל , יש דרכים להגיע להצלחה. אנא, אל תתייאשי. אתחיל מן הסוף מחנכת שמנסה להיפטר מן הילד במקום להתמודד עם קשייו, אינה מבצעת את עבודתה לא כמורה מקצועית, ובוודאי לא כמחנכת. הבן שלך מסרב להתמודד היכן שהוא חושש להיכשל. היכן שמשפילים אותו בחוסר רגישות פעם אחר פעם. הפיספוס והכישלון אינם שלו, אלא בשיטה. ילד דיסלקט אינו צריך לכתוב! לשם כך יש מחשב נייד, ומאוחר יותר בבחינת הבגרות הכתבה לבוחן. הילד מקריא את תשובותיו, והמורה כותב אותן בכתב יד ברור וקריא. אין כל צורך בהתמודדות מעיקה עם כתיבה. הקשיים וההתמודדות המיותרת הזו גורמים לקשיים חברתיים וחוסר רצון להתמודד. שנו כיוון ומהר!!! אם תרצי, אשמח לשוחח עם בנך ולהסביר לו מהן נקודות החוזק שלו, והיכן בקלות הוא יכול לעלות על שביל אחר ולהצליח. במקביל אשמח אם תשלחי לי את המלצות האבחון שהתקיים. האם יש אבחון בתוקף? ממתינה לתשובותייך. 0506797860 אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה