קשיי הבנה, הבעה, וחשיבה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/11/2012 | 22:55 | מאת: דויד

אני בן 30, נחשב בחור כשרוני, אבל קשה לי מאד החשיבה, כמו לנתח לבד מאמר, סיפור, בכלל להביא מעצמי רעיונות והקישים כאילו סתום לי המוח, היתה תקופה שלמדתי גמרא וזכרתי בעל פה את כל החומר אבל ההבנה לא היתה לי. מאידך, אם 'מתפעלים' אותי כמו הוראות מפורטות, או עזרה ביחד, או כמו מבחנים אמריקאים, אני מצליח מאד. מה עושים במצב כזה ומה זה אומר ? אודה לך מאד אם תוכלי לכתוב לי בבירור מה לדעתך יש כאן. תודה רבה!!

09/11/2012 | 19:43 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב וסוף שבוע נעים, לפי תיאורך, אתה לקוי למידה שפתי. ליקוי זה מקשה על הזיכרון החזותי, כאשר יש עומס של מילים, זיכרון לטווח קצר פגוע, ולכן הקושי לנתח מאמר שלם. לעומת זאת כאשר אותו התוכן ממש מוצג לך בתמצות , טבלה או גרף, אתה מזהה בקלות את המרכיבים ומתייחס אליהם בהצלחה משום שהאינטליגנציה שלך גבוהה. מקווה שהשבתי לשאלתך בברכה אלמוג

14/12/2012 | 00:59 | מאת: רעות

כל שנותר הוא להוסיף את חתימתך לאבחון שערכת כאן ולהמליץ המלצות למוסד האקדמי בו הוא לומד... (וללא ציניות- אולי מוטב היה לסייג ולנקוט בזהירות המתבקשת במדיום הכל כך חלקי שכאן..). רעות

מנהל פורום לקויות למידה