דחיית סיפוקים...

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/10/2012 | 16:28 | מאת: אלירן

שלום לך אלמוג, רציתי להתייעץ איתך לגבי בעיה שיש לי ואם היא מוכרת,כיום אני בן 26 והתחלתי ללמוד,הבעיה האישית שלי זה שקיים אצלי קושי מאוד גדול בדחיית סיפוקים ,וזה אומר אפילו בדברים הקטנים זתומרת לקרוא דברים מהספר ובמיוחד למצוא זמן להקדיש ללימודים ואני פשוט עושה דברים אחרים,שבאים לי באותו רגע אם זה לראות טלוויזיה או לשבת על המחשב או לענות להצעה לשבת בבית קפה,הלימודים שאני לומד כרגע מאוד חשובים לי ובאמת שלא בחרתי את הנושא בפזיזות אלא חשבתי עליו המון שנים.מאחר ואני בתחילת הלימודים ואני כבר מרגיש את זה אני מפחד שזה יפגע לי בעתיד.או יוריד ממני את הרצון להמשיך ללמוד.לאומת זאת אני רואה אנשים שמצלחים לעזוב את הכל ולהתמקד לגמרי בלימודים,וזה בעצם מה שאני שואף אליו כרגע.מה ניתן לעשות?

20/10/2012 | 20:49 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אלירן, דבריך נחשדים בקיומה של הפרעת קשב. האם בדקת בעבר? נראה שאתה זקוק להדרכה באסטרטגיות למידה וארגון זמן. השב לי, ונמשיך משם... בברכה אלמוג

20/10/2012 | 21:06 | מאת: אלירן

תודה על התשובה המהירה,את האמת שנבדקתי לריטלין, אבל לא מרגיש שינוי מיוחד, זתומרת שאני בכיתה אני מצליח לקלוט את החומר גם בלי ריטלין אז כרגע אני לא עושה בו שימוש.מעבר לזה בדיקות חוץ מtova לא עשיתי.

מנהל פורום לקויות למידה