כיתה סמוכה למבר

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/08/2012 | 19:31 | מאת: גלית

שלום רב בני עולה השנה לכיתה י והוצג לכיתת מבר אך לא הקבל וכעת הוא שובץ לכיתה הסמוכה לכיתת מבר זה מה שנאמר לי טלפונית. 1.מה פירוש כיתה זו? 2.מהו מספר התלמידים לומדים בה? 3.האם יש לתלמידים הקלות מיוחדות חוץ מההקלות הספציפיים שיש לבני עקב אבחונים שונים? 4.אם אני משוכנעת שבני צריך להיות בכיתת מבר האם יש לי סיכוי להלחם על מקומו בכתה? למרות שעדיין לא התחילה השנה אל יש כר שיבוצים לכיתות. מה על לעשות? זקקה להכוונה תודה רבה גלית

17/08/2012 | 20:49 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

גלית ערב טוב, ראשית, אני לא מכירה את המושג "כיתה סמוכה למב"ר" מה זאת אומרת? אומץ? טו"ב? לב? חייבת להיות הגדרה ברורה. בכיתות אומץ מב"ר וטו"ב לומדים עד 25 תלמידים בכיתה. איני יודעת להשיב על כיתה סמוכה. המושג לא קיים! לתלמידים אין הקלות מיוחדות מלבד אלה שניתנו להם באבחון. בכיתות אומץ נמצאת מתרגלת במקביל למורה המלמד בכל השיעורים. חלק מן השיעורים נלמדים תוך פיצול הכיתה לשניים. בהחלט יש מקום להילחם על מקומו של בנך בכיתת מב"ר כעת. עם תחילת השנה יהיה מסובך יותר. יש לפנות ליועצת, רכזת השכבה והמנהלת ולהסביר את הקושי של בנך וצרכיו המיוחדים. בהצלחה אלמוג

17/08/2012 | 23:09 | מאת: גלית

תודה רבה רה על תשובתך המהירה. כבר בתחילת השבוע אדאג להתקשר לרכזת מבר ולבקש ממנה הסבר למה בני לא התקבל לכיתת מבר ובנוסף אבקש ליזום שיחה איתה.

מנהל פורום לקויות למידה