דיסונמיה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/08/2012 | 19:04 | מאת: א

שלום, אבא שלי בן 50 ולאחרונה הוא נתקל בקושי בשליפת מילים מהזיכרון שלו ולא מצליח לומר אותם כמו שצריך, הוא דובר כמה שפות ואת השפה העברית פחות טוב כשחיפשתי נתקלתי במושג 'דיסונמיה' אבל אני לא בטוחה אם מדובר בזה ולאן לפנות לטיפול בנושא, אשמח לעזרה, תודה.

17/08/2012 | 20:42 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, אנ י לא מכירה את המונח דיסונומיה, וגם חיפוש בספרות מקצועית לא סיפק לי תשובות. אולי את מתכוונת למונח אחר? החלשות הזיכרון בגיל 50 הנה תופעה מוכרת. ניתן לפנות לתרגילי מוח וזיכרון לעיכוב התהליך. בברכה אלמוג

03/09/2012 | 00:47 | מאת: אור

זהו המונח המקצועי בעברית. אכן, לאחר גיל 45 חלה ירידה בזיכרון והשליפה נעשית איטית יותר. כמו כן קושי בשליפה יכול להיות קשור גם למצבי רוח ולמתח וחרדה וכן לעייפות. בכל זאת אם מדובר בקושי משמעותי, בירידה חדה בזיכרון בזמן קצר מומלץ לפנות לנוירולוג.

18/08/2012 | 13:38 | מאת: ב

אני חושבת שכדאי שתיפנו לרופא המשפחה, שיחליט אם מה שקורה אצל אבא חריג בגילו או במצבו הרפואי, או שלא חריג... אני מניחה שרופא יוכל לומר אם רצוי להפנות אותו למרפאת זיכרון , או לנוירולוג, או לכל מומחה אחר.

24/08/2012 | 00:00 | מאת: א

תודה רבה

מנהל פורום לקויות למידה