קשיים בחשבון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

30/07/2012 | 10:06 | מאת: רונית

בני סיים כיתה א קורא היטב למעט קשיים קטנים אך בחשבון גם בעשרת הראשונה לא זוכר תשובות בע"פ ונעזר באצבעות לחישוב ,לציין כי אינו טועה בתשובות לתרגילים וכותב נכון את הספרות לעיתים רחוקות כותב 6 או 9 הפוך . האם יש חשד לדיסקלקוליה ויש צורך כבר לטפל . ואם כן איזה טיפול .

30/07/2012 | 13:22 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, הקשיים אותם את מתארת אופיניים לגיל וטבעיים לשלב הלימוד הנוכחי. מהם ציוניו בבית הספר? מה דעתה של המורה בכיתה? במידה שכל הגורמים מדווחים על קושי מהותי, ניתן לפנות לפסיכולוג בית הספר לשם אבחון. השירות בשלב זה הוא בחינם. בברכה אלמוג

30/07/2012 | 13:34 | מאת: רונית

תודה על ההתיחסות המהירה . בבי"ס שלנו בכיתה א' נותנים הערכה כללית מאוד ,המורה אמרה שעד כיתה ב' ניתן להשתמש בעזרים אבל לי כאמא לילדים גדולים יותר בעיקר כעת בחופש כשאני עובדת איתו נראה בעייתי שהוא לא זוכר את התשובות לפחות בעשרת הראשונה בע"פ . בהמשך לתשובתך האם בכיתה ב' ניתן לבקש אבחון חינם מביה"ס ?

מנהל פורום לקויות למידה