ילדי הדיספרקציה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/07/2012 | 13:30 | מאת: אמא לילד עם דיספרקציה

הורים יקרים, אני כותבת עכשיו את זה כדי לספר מה זה דיספרקציה, מעין של אמא, עין לא מקצועית, עין החווה את השגרה. כשהבן שלי היה בן שבוע, הוא ממש הרים את חצי גוף. שם כבר ידעתי שמשהו אינו כשורה. אמרו לי שזה כלום. זה לא היה כלום. זה היה טונוס של שרירים גבוה. במהלך כל חמשת החודשים הראשונים התינוק שלי בכה המון ופלט המון. אמרו לי שזה ריפלוקס, שכדאי לתת תרופה. סירבתי. זה לא היה ריפלוקס, זה היה קושי בתכנון, תכנון הבליעה, מה שגרם להקאות דחופות. קושי בתכנון זה דיספרקציה. (אפרקסיה). גם שהילד התחיל לאכול מוצק, חששתי כל הזמן מחנק, כי היה קושי בתכנון הבליעה. כששאלתי למה יש בעיה, נאמר לי שילמד לבלוע, שזה תהליך של למידה. זה לא. זו דיספרקציה. התינוק שלי לא מלמל.בקושי שמעתי ממנו צלילים, קולות, הברות. התינוק שלי לא ידע לחקות. חיקוי הוא אתגר אמיתי בדיספרקציה. התינוק שלי לוקה בדיספרקציה. התינוק שלי לא לקח מוצץ.לא הצליח לתכנן את פעולת המציצה, לא הצליח להחזיק את המוצץ בפיו. אמרו לי שיש תינוקות שהם סרבני מוצצים. אז לא, במקרה שלי, זו דיספרקציה. בגיל כמה ימים הזמנתי יועצת הנקה,כי התינוק שלי לא ינק כמו שצריך, היה מאוד קשה לגרום לו לינוק.זה היה חשוב לי ונלחמתי על זה. למזלי הצלחתי. הקושי נבע בשל הדיספרקציה, בשל הקושי בתכנון. הילד שלי אמר מילים, צלילים, הברות – פעם אחת. לא שמעתי שוב אותם המילים. הילד שלי לא מסוגל לומר מילה/צליל על פי דרישה. זה עומד לו על קצה הלשון, הוא נורא רוצה, אבל המחשבה לא יוצאת בהגייה. בדר"כ ילד עם דיספרקציה יתעכב גם ביתר שלבי ההתפתחות. רובם יהיו ילדים שיהיו תחת הקטגוריה : "עיכוב התפתחותי" . נראה קושי בשלבי ההתפתחות : התהפכות, זחילה, עמידה, הליכה. ילד עם דיספרקציה, לרוב נופל המון. הוא פחות יציב, הוא מסורבל. לילד עם דיספרקציה יהיה קושי במוטוריקה עדינה, מוטוריקה גסה. משום מה, בארצנו , האבחון לדיספרקציה הוא בחיתוליו. ילדי הדיספרקציה מאובחנים ברובם רק לקראת גיל 3. עד אז, הילדים מוגדרים כילדים בעלי עיכוב התפתחותי. חלקם אף יוגדר כאוטיסטים או pdd . בני הקטן לא תקשר איתנו. לכן- בגיל שנה וחמישה חודשים הגענו להתפתחות הילד. תוך שבועיים של טיפולים פרטיים אינטינסיבים, היה ברור שהילד אינו אוטיסט. הילד לא היה מסוגל לתקשר איתנו כי הוא פשוט לא ידע איך. הוא הסתובב בחדר, עבר ממשחק למשחק, נגע בכל דבר, אבל הוא לא באמת שיחק. לא באמת ידע מה לעשות עם כל משחק. ואנחנו חסרי אונים, לא ידענו איך לגרום לו לשחק איתנו, אז ויתרנו. איפשרנו לו. רק לאחר הטיפול של קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק למדנו איך לדבר אליו ואיך לשחק איתו. כתבתי פה מהאמת שלי, מהראייה שלי, הלא מקצועית, שאינה מתבססת על מחקרים. כתבתי פה מניסיון אישי גרידא , ומהידע שרכשתי במהלך התהליך בשנה וחצי הללו. כתבתי פה מהידע שקיבלתי מההורים לילדים הלוקים בדיספרקציה. אז אם זיהיתם פה את ילדכם, שווה לבדוק. אני מאמינה בילדים האלה, אני מאמינה שילד עם דיספרקציה צריך חיזוק והכוונה, אך עם טיפול ותמיכה נכונים יוכל להשתלב במסגרת רגילה. אנחנו בוחרים מה אנחנו רואים, ואני רואה ילד חייכן, יפה, חברותי, משתף פעולה עם מטפליו, רוצה ללמוד ולדעת, מתרגש מכל צליל שיוצא מפיו. אני רואה הורים שרוצים את טובת ילדיהם, הורים מאמינים , שלא מוותרים. לפרטים נוספים והצטרפות לעמותה של הדיספרקציה ניתן להתקשר : 052-4538140 או 073-7421948 [email protected]

19/07/2012 | 09:58 | מאת: מיה

מחפשת מורה מומלצת ללקויי למידה לכיתה א בירושלים.

24/07/2012 | 11:43 | מאת: אמא לילד עם דיספרקציה

הורים שמודעים לבעיה ורוצים לעשות משהו על מנת לעזור לילדיהם מוזמנים לכנס מיוחד שיתקיים היום! יום שלישי ה-24.7 בהרצליה בו ישתתפו הורים לילדים המתמודדים עם דיספרקציה מכל הארץ. לפרטים נוספים ומידע יש לפנות לנעמה בטלפון מספר 052-4538140.

מנהל פורום לקויות למידה