עזרה עם משרד החינוך

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

23/04/2012 | 14:27 | מאת: סמדר

שלום אלמוג בתי בת 17, לומדת בעירוני ג בחיפה, ולקוית למידה. עקב אבחונים שעברה קבלה מבחנים מותאמים בלשון ובמתמטיקה ומבחן בע"פ באנגלית ובהסטוריה. מכיון שהשנה יש מבחנים רבי מלל גם במקצועות ג"ג ותנ"ך הגשנו בקשה להכיל את ההקלה על כל מקצועות רבי המלל. הבקשה נדחתה, ולפני שנה נעשה מבחן בע"פ בהסטוריה שהיא עברה בהצלחה (85). הגשנו ערעור, הוא נדחה, ויועצת ביה"ס הגישה ערעור שני ובו המלצות של כל המורים ומבחנים מ2 הסוגים בהם רואים את ההבדל הין ההתבטאות בכתב לבין ההתבטאות בעפ. גם הערעור השני נדחה, בטענה שאין זיקה בין הלקות להקלה. אבל... אם חשבו לםני שנה שיש זיקה ונתנו לה הקלה של בע,פ והיא הצליחה, איך יכול להיות שפתאום אין זיקה והם מסרבים בעקשנות לאשר לה מבחן בע"פ ליתר המקצועות.? האם תוכלי לעזור לי, ולתת לי עצה מה ניתן לעשות ע"מ לערער על החלטתם, ולתת לה לעבור את מבחני הבגרות?

30/04/2012 | 08:06 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, השבתי להודעה שלך לפני כשבוע, אך להפתעתי, התגובה לא נשמרה. אתך הסליחה. המאבק מול משרד החינוך הוא לעתים מתיש ובעייתי. מהם נימוקי הועדה המדוייקים? האם ניתנה אופציה של היבחנות עם בוחן ניטראלי ( הכתבה לבוחן ) ? לצערי, המעט שניתן לעשות כעת הוא להגיש בקשה לועדה הבאה. בינתיים חשוב לעבוד על אסטרטגיות למידה ושיפורי מיומנות בכתב על מנת לשפר הדרגתית ההישגים ויותר מכך את ההרגשה. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה