מבחן בגרות מותאם בלשון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

02/10/2011 | 21:22 | מאת: סמדר

היי אלמוג בתי לומדת בכתה יא בתיכון עירוני בחיפה. קבלה אישור ממשרד החינוך למבחן מןתאם בלשון. לפי מה ששמעתי מבחן מותאם השנה, משמעו הורדת חלק מחומר הלימוד וכן מבחן שהשאלות בו מנוסחות אחרת מהמבחן הרגיל, כלומר בצורה יותר פשוטה. האם המורה ללשון בכתה צריכה ללמד את כל החומר השנתי גם את לקויי הלמידה שקבלו מבחן מותאם? האם בנוסף ללמוד הכתתי הם גם צריכים להבחן במהלך השנה על כל החומר הנלמד, ולא מורידים להם את החלק המיותר? האם המורה לא אמורה לתת לתלמידים אלו מבחנים שיראו כמו המבחן המותאם, כלומר פשוטים יותר, במשך השנה, כדי שציון המגן ישקף נכונה את רמתם? אני שואלת מפני שהמורה ללשון אמרה שבתי צריכה לשבת בכתה , ללמוד את כל החומר כמו כולם, ורק מבחן הבגרות יהיה שונה. מי צודק? מהם החוקים של משרד החינוך בסוגיה?

03/10/2011 | 01:04 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

סמדר , לילה טוב ושנה טובה, מבחן מותאם אינו פשוט יותר, אלא מורכב בצורה שונה. למעשה הוא כולל את כל החומר, אלא שאין צורך להתמודד עם ניקוד, קיימות אופציות שונות בפרקי הלשון כיצד להשיב על השאלות, אך כל זאת מחייב את ידיעת החומר הלימודי היטב. לקראת בחינת הבגרות יש להתחשב במבחנים השונים ולהתאים את הציון לבחינה המותאמת, או את הבחינה, כך שתאפשר הצלחה מלאה. בחינת המתכונת מאוחרת מדי, שכן ביתך חייבת לדעת הרבה קודם מהו מבנה הבחינה אתו היאנדרשת להתמודד. בחינת המתכונת חייבת להיות מותאמת וכמובן גם הבגרות. אני ממליצה להיעזר בספרה של טובה זבידה - "השאלון המותאם" בספר תרגילים רבים נוסח בחינת הבגרות, וכן בחינות לדוגמה. באיזה בית ספר מדובר ומי היא המורה? אולי אוכל לעזור באופן אישי... בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה