בעיה בהבנה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

20/09/2011 | 14:21 | מאת: משהי

שלום רב, בתי בת 8 עלתה לכיתה א'. תלמידה טובה, ממושמעת, מסודרת, חברותית, אדיבה, ציונים טובים מאד. יש לה בטחון עצמי, עצמאית, לא נגררת ובקיצור רק דברים טובים (אני מספרת גם מה שהמורה אמרה במשך כל כיתה א' וב'). אבל, שמתי לב שהיא לעיתים מתקשה בהבנה של דברים. למשל אם יש סיפור ואני שואלת אותה מה בעצם היא קראה, היא לא תדע להסביר לי אלא תקרא שוב. בחשבון היא לא ממש מבינה בעיות מילוליות ולא יודעת תמיד מבינה אילו פעולות עליה לעשות. כשאני יושבת איתה ומסבירה לה היא מבינה יופי. איך עוזרים לה?

29/09/2011 | 13:01 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שנה טובה וחג שמח... כדאי לתרגל עם הילדה פעולות ארגון פשוטות: מי הדמויות? מה עשו קודם? מה קרה לאחר מכן? כלומר, לא לשאול שאלה אחת כללית, אלא לפרוט לשלבים ופרטים. כך גם בשאלות מילוליות - ממש לצייר ויזואלית שלב אחר שלב כדי להמחיש את המצבים, ומשם לחפש דרכי פעולה לפיתרון. בברכה אלמוג

02/10/2011 | 08:26 | מאת: משהי

מנהל פורום לקויות למידה