אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/08/2011 | 00:07 | מאת: אמא מודאגת

בני בן 6 עולה לכיתה א'. מגיל 3 טופל אצל קלינאית תקשורת בשליפה וארגון משפטים סיפור תמונות, ... בגיל 5 לימדתי אותו לקרוא ועד היום הוא קורא לאט מאוד. העתקת משפטים שלו בצורה יפה ומסודרת. מה שמטריד אותי הוא כשקוראים לו סיפור ושואלים פרטים כגון : מה שם הילד בסיפור הוא אינו יודע ולפעמים ממציא, הוא לא מדייק בפרטי הסיפור ומאלתר כשלא יודע. מתקשה בחזרה על רצף של 5 מספרים. הוא ילד חברותי מאוד, ויכול לשחק איתי משחקי קופסה הרבה זמן. אך מה שמטריד אותי הוא שלקראת בית ספר הוא לא יבין סיפורים ולא ידע לענות במדוייק על תשובות. נ.ב. בחשבון הוא טוב מאוד לגילו. ממה נובע חוסר ההבנה שלו בקריאת סיפור? האם יש לזה שם/דרכי טיפול?

19/08/2011 | 11:11 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אמא יקרה, אני לא מודאגת. בנך עדיין לא הגיע לכיתה א, והוא כבר קורא ומבין תרגילים בחשבון. תפקודים אלה גבוהים בהרבה מן הנדרש בשלב זה. לא כדאי בשום פנים ואופן ללחוץ בתחום הלמידה. מה שמגיע ביוזמת הילד, נעשה בהנאה ומתוך משחק הוא נפלא, אבל לא מעבר! הילד המקסים שלך יסתדר נהדר. תני לו זמן. מאוחר יותר אם תתעורר בעייה בבית הספר,ניתן לפנות תוך התייעצות עם המחנכת והיועצת לאבחון. כעת ממש לא. הרבה הצלחה בכיתה א! בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה