התאמות למבחן הבגרות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

20/07/2011 | 21:37 | מאת: מתנסה

שלום רב. בהערכות לקראת התיכון הבנתי מהפסיכולוגית המאבחנת שניתן לקבל התאמה למבחני הבגרות על ידי הפחתה בכמות החומר או (בדגש על ה-או) הקראה ומילוי שאלון בעל פה. מכיוון שלילדה קשה מאוד להתמודד עם הרבה חומר, ובמקביל ההתנסחות שלה קשה ויש ריבוי בשגיאות כתיב, השאלה היא האם אמנם יש צורך להחליט בין שתי ההתאמות האלו. תודה רבה !

20/07/2011 | 22:02 | מאת: מתנסה

הכוונה בהיערכות לחטיבת הביניים - תחילת הדרך.

20/07/2011 | 22:16 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, את מתארת שימוש במספר התאמות שונות, שאין קשר בניהן. הקראת שאלון במקצועות רבי מלל הנה התאמה נפוצה וקיימת בכל המקצועות, אך בעיקר במקצועות רבי מלל. בחינה מותאמת ובה קיצור חומרי הלמידה נועדה לתלמיד, אשר כותב את הבחינה, בעוד שבחינה בעלפה נועדה לתלמידים, שאצלם פער משמעותי בין יכולות הבעה בעלפה והבעה בכתב. באבחון חייבת להיות המלצה ברורה ומבוססת. מה בדיוק אמרה המאבחנת? נדמה לי שהמושגים התערבבו קצת... בברכה אלמוג

20/07/2011 | 22:48 | מאת: מתנסה

ראשית אציין כי אני שואלת עבור חברה. הבת שלה סובלת מדיסלקציה. לא קראתי את האבחון לפרטיו (אם יש צורך אעשה זאת), אבל לדברי המאבחנת הילדה זקוקה לבחינה בעל פה מצד אחד (בגלל הפערים המשמעותיים באמת בין יכולות ההבעה בעל פה ובכתב), מצד שני יש לה קושי גדול להתמודד עם למידה של כמות גדולה של חומרי למידה, ולכן יקל עליה מאוד אם תקבל התאמה, כך שתוכל להתמודד עם פחות חומר. המאבחנת והאמא רואות את שני המישורים של קושי כמשמעותיים ולכן השאלה אם אמנם יש אילוץ לבחור מבין שתי ההתאמות. מקווה שעכשיו הובנתי יותר. בתודה

מנהל פורום לקויות למידה