לקויות למידה בחיפה ובירושלים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

02/07/2011 | 15:22 | מאת: מיכל

שלום רב, התקבלתי ללימודי לקויות למידה באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטה העברית, ואני מתלבטת היכן ללמוד. ידוע לי כי בחיפה יש פרקטיקום מאוד יסודי ונרחב באבחון ובטיפול (מתנסים מעשית בטיפול) בעוד שבירושלים לא מתקיימת התנסות מעשית בטיפול, אלא רק על ידי צפייה. שאלתי היא האם בבואי לבחור באחד משני המקומות האילו עליי לתת משקל לפרקטיקום הטיפולי? האם פרקטיקום מעשי נרחב כמו שמתקיים בחיפה עשוי לסייע לי בעתיד כשארצה להתקבל לעבודה טיפולית בלקויי למידה (לא באבחון, שכן בתחום זה מתקיים פרקטיקום בשתי האוניברסיטאות), או שאולי גם תואר מהעברית ללא ניסיון בטיפול מספק על מנת לעסוק בטיפול? כמו כן, אשמח לדעת באילו משני המקומות מומלץ יותר ללמוד תחום זה. תודה רבה, מיכל

04/07/2011 | 10:57 | מאת: אפרת

אני למדתי אומנם באוניברסיטת בר אילן, אבל עם פרקטיקום. אין ספק שהפרקטיקום תורם לך באופן אישי הרבה מאוד. כל בעיה שנתקלנו בשטח נתחנו אחר כך בשיעור ויצאנו עם תובנות לגבי הקושי בו נתקלנו.

04/07/2011 | 20:25 | מאת: מיכל

היי, תודה על התשובה. בבר אילן יש פרקטיקום טיפולי? כלומר, התנסות אמיתית בטיפול ולא רק ע"י צפייה?

מנהל פורום לקויות למידה