חולמנות בגיל 5

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/06/2011 | 22:01 | מאת: ר@

שלום לך אלמוג מאוד התרשתמי מניהול הפורום , מהשאלות, תשובות וכו'. אני מאוד אשמח לשתף אותך בתחושותיי ואם יהיה אפשרות לקבל תמיכה אשמח מאוד. אם כך אני אמא חד הורית לילדה בת חמש מהממת. (בעלי נהרג בתאונת אופנוע כשהייתי בחודש חמישי)כמו כן היום אני סטודנטית להוראה לגיל הרך ובמקצועי מלווה התפתחותית לתינוקות בשיטת צעד ראשון. כאמור כאשר נולדה ביתי לא הרגשתי שיש לה סוג של קושי בהקשבה או אחרת אך מלפני שנה בערך אני מרגישה שהיא קצת חולמנית ומוסחת בקלות בזמן שמדברים אלייה, מסבירים לה, היא נוטה לשכוח בקלות דברים ספציפים כי מה שהיא רוצה וחשוב לה היא זוכרת טוב מאוד.חשוב לי לציין כי אני אימא מאוד פעלתנית ומאוד הורדתי הילוך למהבסיר, ללמד, לשחק בכדי לא להלעיט עליה אך אני מרגישה שקשה לה להיות קשובה לאורך זמן. מצד שני היא שומעת סיפור יותר מחצי שעה, היא יושבת בסבלנות כל הזמן, מאוד נקייה ומסודרת, חברותית, מבינה ומסורה ורמת בגרותה יותר מתקדמת משאר בני גילה לכן היא נורא מתעה כאשר אני מנסה להבין במה היא מתקשה. מאוד הייתי רוצה לקבל הסבר ממך ולראות אולי יש לי אפשרות לזהות, לעזור ולההנות לה כבר מעכשיו. תודה ר@

27/06/2011 | 15:51 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אחר הצהריים טובים, כמה מחשבות... ראשית, לגבי ביתך. נדמה לי שמוקדם לדאוג. כל התפקודים שציינת הם מעל לתקינים. חולמנות היא תכונה טובה והגנה מצויינת. בהמשך , אם יתעורר קושי ממשי בתפקודי למידה או עיסוקים משמעותיים אחרים שווה בדיקה. אפשר לשאול, האם את עצמך לקויית למידה? בבקשה אל תפגעי, אני שואלת בניסיון לעזור. בינתיים בלי הרבה שעות איכות במשחקים מהנים עם הבת שלך בלי לחץ או חרדה לעתיד. בברכה אלמוג

29/06/2011 | 22:41 | מאת: r@

תודה על התיחסותייך שגם שימחה וריגשה כאחד. שמחתי להבין שחולמנות היא הגנה באיזה שהוא מקום משום שזה לרוב נתפס כשלילי ולא רצוי אך את צודקת ויש טוב בכך שהיא יכולה להגן על עצמה. ממש לא נפגעת משאלתך תמיד היו לי קשיי לימוד אך לא הובחנתי וכאשר השלמתי בזמנו בגרויות עשיתי אבחון פרטי ונאמר לי כי אין לי בעיות שמצריכות טיפול אך למרות זאת קיבלתי הקלות שלא השתמשתי בהם כלל והצלחתי בסופו של דבר והשגתי את המטרה בכושר של התמדה ובלי ויתורים עצמיים. מקווה שלביתי לא יהיה קשיי לימוד ובמידת הצורך אפנה ואתייעץ. תודה מקרב לב. ובהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה