אי הכרת האותיות לקראת כתה א

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

30/05/2011 | 09:38 | מאת: תמר

בוקר טוב, אני אמא לילדה בת 6, שלא מצליחה לקשר בין האותיות לצלילים ולכתוב כמו שצריך. למי פונים? הגננת ביקשה שאתערב כי היא לא מצליחה ללמד אותה. בתודה תמר

04/06/2011 | 01:13 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב וסוף שבוע נעים, קודם כל - נא להרגע!!! הילדה בגן! עוד לא בת שש. היא לא אמורה לדעת לכתוב. לשם כך יש לה את כל כיתה א. לכל ילד הקצב שלו ואין כל צורך להתערב... שחקו בבית במשחקי תמונות ואותיות, צבעים צורות... אבל! רק אם הילדה רוצה בכך. במידה וביתך לא תכתוב בסוף כיתה ב פני לאבחון. בברכה אלמוג

04/06/2011 | 04:36 | מאת: תמר

הגננת אמרה שבשל הפער הגדול בין היכולת הקוגניטיבית ורמת האינטיליגנציה של הילדה (מהגבוהות בגן) לבין יכולת הכתיבה שלה, היא עלולה להתקל בהמון תסכול וירידה בביטחון העצמי בכתה א, ושלחה אותנו להוראה מתקנת על מנת למנוע מצב כזה-לעזוב אותה בשקט. אנחנו משחקים בבית ועושים חוברות ובכול זאת, קשה לה הקישור בין האות לצורה שלה ולכתיבה שלה בתודה תמר

04/06/2011 | 18:24 | מאת: נעמה

(ואם באמצע שנת כיתה א' היא עדיין לא קוראת- היעזרי במורה להוראה מתקנת). כן, גם בלי אבחון.. גם אם יהיו לה קשיים אפשר יהיה לקדם אותה נהדר. אל דאגה. תוכלי להתייעץ במורה וביועצת, אם זה יהיה רלוונטי, ואני בטוחה שהן תשמחנה ללוות..

מנהל פורום לקויות למידה