דוגמאות לבחינות בגרות בלשון ב' ללקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/04/2011 | 23:16 | מאת: עליזה

בני לומד בכיתה יא אבקש את עזרתך במציאת דוגמאות לבחינות בגרות בלשון ב' ללקויי שמיעה . בברכת חג שמח

20/04/2011 | 04:33 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, ברוכה הבאה לפורום שלנו, כאשר אני חושבת על שאלון הבחינה בלשון לא עולה בדעתי התאמת היבחנות, אשר רלוונטית להיבחנות ללקויי שמיעה. עובדה זו נכונה, אלא אם בנך לקוי למידה בתומים נוספים שלא כתוצאה מליקוי זה. האם בנך לקוי למידה? כלומר האם הוא זקוק להקראת שאלון הבחינה? בלשון בשונה ממקצועות אחרים לא קיימת בחינה בעלפה, וגם אישור על הכתבה לבוחן והקראת שאלון הוא נדיר מאוד. נסי להוסיף מעט פרטים וננסה להמשיך משם. בברכה אלמוג

07/05/2011 | 10:41 | מאת: עליזה

לשאלתך, בני שנה שעברה נבחן בחינה כזאת וחשנו את החיסרון של דוגמאות הנל. לבני אכן יש עוד לקויות למידה וכמו שציינת אין הקראה וכדו'. https://sites.google.com/a/lakash.tzafonet.org.il/main/lashon מצורף אתר בו יש מספר שאלונים ללקויי שמיעה. אם ביכולתך להרחיב את מאגר השאלונים לדוגמא (במיוחד שאלון ב') אשמח מאוד. לבני אולי זה לא יעזור אך אני בטוחה שישנם מספר תלמידים אשר ישמחו לקבל דוגמאות אלו. בברכה עליזה סופרין.

מנהל פורום לקויות למידה