לימודים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

04/04/2011 | 18:26 | מאת: מאיה

שלום רב, אני כרגע לומדת תואר ראשון פסיכולוגיה עם ביולוגיה דו חוגי . מתלבטת לגבי עתידי המקצועי .. חשבתי אולי אפנה ללקויות למידה. כדי להיות מאבחנת , צריך קודם ניסיון בהוראה ?? איך מגיעים להיות מאבחנת פסיכו-דידקטית ? יש כזה דבר מאבחנת ספציפית ללקויוות במקצוע מסוים ? האם שילוב התואר שלי עם ביולוגיה יהווה ייתרון בקבלה לתואר שני ?

04/04/2011 | 19:42 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, ראשית ברכות על הבחירה בתחום הלימודים, וכן ברוכה הבאה לפורום שלנו, כדי להיות מאבחנת את חייבת ניסיון הוראה של 5 שנים. על מנת לאבחן אבחון רב תחומי עלייך לרכוש תואר שני בפסיכולוגיה בתוספת תעודת המאבחן. קיים אבחון למקצוע ספציפי, בעיקר על פי תחומים: עברית, חשבון, או שפות ( בעיקר אנגלית ). איני יודעת מהם תחומי העניין שלך לגבי תואר שני, ולכן מתקשה לומר האם שילוב כזה או אחר עשוי לקדם אותך. בברכה אלמוג

14/04/2011 | 21:28 | מאת: מנשה

בעבר אכן נדרש ניסיון בהוראה. היום המערכת הולכת לכיוון של תואר שני, ולמעט בבית ברל, להערכתי, כדי להיות מאבחנת דידקטית עלייך להיות בעלת תואר שני בלקויות למידה, וזה אינו קשור ללימודי הוראה או ניסיון בהוראה. לגבי אבחון פסיכודידקטי- עלייך להיות בעלת תואר שני בפסיכולוגיה, חינוכית או קלינית לדעתי, ואחרי שנות ההתמחות הקבועות בחוק (3-4). גם כאן- אין דבר כזה תעודת מאבחן. זה חלק מההכשרה ולא תעודה נפרדת שצריך ללמוד. באופן רשמי- אין דבר כזה מאבחנת לקויות למידה בתחום ספציפי. ובכל זאת.. אם לאורך השנים מרבית הניסיון שלך, ההכשרה שלך וההשתלמויות אליהן תבחרי להירשם יהיו בתחום מסוים (שפה שנייה, קריאה, חשבון), תוכלי להעיד על עצמך שזו המומחיות שלך. אך כרגע, אין הדבר מעוגן בנוהל או חוק רשמי. לגבי השילוב עם ביולוגיה- הוא נשמע מעניין. אינו נותן יתרון בקבלה.. עניין זה יתרון מספיק גדול :-) לכי עם הלב... בברכה, מנשה

מנהל פורום לקויות למידה