בעיה עם תעודת הבגרות שלי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/07/2010 | 15:53 | מאת: רונה

13/07/2010 | 16:09 | מאת: רונה

מצטערת ששלחתי את ההודעה רק עם נושא. אני מתקנת. שלום לאלמוג, יש לי בעיה קשה מאוד. אני דיסקלקולית ברמה חמורה עם בנוסף לזה קושי ללמוד שפות זרות (אנלית וערבית) וקושי בעברית (בעיקר להבין משפטים ועוד..). לא קשה לי לכתוב, אבל עשיתי בכל זאת את כל הבגרויות בעל פה, וככה המורים שעשו לי את המבחן גם הסבירו לי את השאלות כשלא הבנתי את השאלה. הבעיה שלי היא אחרת: בגלל הדיסלקוליה לא הצלחתי לעשות בגרות במתמטיקה וקיבלתי הקלה של להחליף מתמטיקה בביולוגיה. בבגרות בביולוגיה קיבלתי ציון יחסית טוב (75). חוץ מזה בגלל הבעיה עם השפות יש לי ציון נמוך בלשון ורק 3 יחידות אנגלית. המורה שלי אמרה לי שאין מה לעשות עם 3 יחידות אנגלית אבל לא הייתה לי אפשרות אחרת אם הייתי עושה 4 הייתי נכשלת. לפני כמה ימים דיברתי עם מרכז מידע בשתי אוניברסיטאות כי רציתי לברר על אפשרות כללית של הקבלה שלי לאוניברסיטה (לא לשנה הבאה) וגם לדעת אם הם עוזרים לתלמידים עם לקויי למידה. הם אמרו לי שאני בכלל לא עומדת בתנאי הקבלה! שהם לא מקבלים בלי מתמטיקה וששלוש יחידות אנגלית זה לא מספיק. אחת שם אפילו אמרה לי מה את רוצה אנחנו לא גן ילדים או ביתספר תיכון. אנחנו לא יכולים לקבל אותך אם אין לך נתונים בסיסיים. זה ממש מעצבן!!! מה אני יכולה לעשות עכשיו? את מה להתחיל לשפר אם אני דפוקה בטרוף במתמטיקה ואם אני לא יכולה בכלל ללמוד כמעט אנגלית ולעשות 4 יחידות. על אנגלית המורה שלי הזהירה אותי אבל על מתמטיקה שאי אפשר לקבל במקום זה ביולוגיה לא ידעתי בכלל. מה את מציעה לי לעשות? אולי אני יוכלה ללמוד בהוראה מקתנת במתמטיקה. את חושבת שזה יעזור לי? תודה, רונה

13/07/2010 | 17:21 | מאת: רונה

במתמטיקה אבל עם סבלנות שגם יודעות ללמד תלמידות עם קושי להבין שפה ברמה גבוהה וגם יכולות להסביר עוד פעם לתלמידה עם דיסקלוקוליה. אני מאוד רוצה להצליח בלימודים שלי אפילו שקשה לי.

13/07/2010 | 19:33 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

רונה, ערב טוב מניסיוני בשנים האחרונות גם דיסקלקולים יכולים לעבור את הבגרות במתמטיקה. את זקוקה למורה טוב להוראה מתקנת עם הרבה סבלנות. כך תוכלי להצליח. אין לי ספק! בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה