קושי בלימוד פורמלי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/03/2010 | 04:36 | מאת: טל

יש לי ילד בן 4 ו- 10 חודשים שמתקשה בלימוד הפורמלי. הוא מתקשה לספור, טועה המון פעמים בספירה עד 10. יתרה מכך הוא לא אוהב להתעסק בספירה/ חשבון, כאילו זה לא מעניין אותו. ניסיתי משחקי קופסא חשבונים - זה לא ממש עוזר. כמו כן, שמתי לב לקושי בזיהוי של צליל פותח וסוגר, אך יכול להיות שהוא עדיין צעיר? אני חייבת לציין שהוא ילד חכם, כשמשהוא כן מעניין אותו הוא יכול לחקור אותו לעומק ולזכור את הפרטים הכי קטנים. אני רוצה לדעת אם יש משהו שאפשר לעשות כדי לחזק אותו בתחום או שמא צריך לחכות עד כתה א?

31/03/2010 | 14:37 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, בנך צעיר מאוד. סביר להניח שעדיין אינו בשל ללמידה, ולכן אין כל טעם ללחוץ או להילחץ. כל דבר בעתו. את יכולה לחזור מדי פעם למשחק, אך חשוב שישאר ככזה ולא ככורח. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה