אבחון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

21/03/2010 | 18:36 | מאת: רובי

שלום רב קיבלתי היום מרופא המשפחה שלי הפניה לנוירולוג לאחר שהתלוננתי אצלה על בעית ריכוז רצינית עוד מימי בבית הספר. אני לא ממש מבין בנושא הזה אבל מאז ומתמיד הייתה לי בעיה להתרכז בכל מטלה בשיעורים לאחר כמה שעות פשוט לא שמעתי יותר מה המורה אומרת בעבודה לא יכלתי לתפקד במשרה של 8 שעות וכעת אני לומד באוניברסיטה ומאיזה רעיון שמישהו זרק החלטתי שאולי כדאי לפנות לגורם מקצועי. השאלה הראשונה שלי היא אילו תהליכים אני אמור לעבור באיבחון הזה אצל הנוירולוג נשמע קצת מלחיץ בעיקרון הדבר הראשון שאני דואג לו זה שיהיה לי את האבחון הרפואי והרשמי שדבר ראשון תהיה לי הוכחה מול האוניברסיטה שאני יכול ללמוד רק מספר שעות מצומצם ביום(אם לא לוקחים מספיק קורסים או מושכים את התואר משלמים קנסות) האם הנויירולוג יכול לספק את האישור המתאים? השאלה השניה היא במקרה ואני מאובחן כבעל הפרעת קשב יש איזה טיפול רציני ואפקטיבי נגד זה? תודה מראש לכל עונה

24/03/2010 | 21:21 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, ראשית, אני מברכת אותך על הפנייה לרופאת המשפחה. זהו צעד משמעותי וחשוב בהתמודדות עם הבעייה. כעתאתה יכול להירגע - אבחון קשב אינו מפחיד. מרביתו נערך מול מחשב , הבוחן את תגובותיך למול גרוי על המסך. בדיקה זו נערכת פעמיים: בפעם הראשונה בתפקוד טבעי, ובפעם השנייה לאחר שימוש בכדור ריטלין. תוצאות הבדיקות מושוות זו לזו, וכך ניכר ההפרש בתפקודים. חלק משמעותי לא פחות הנה שיחה עם הנוירולוג ובדיקה משלימה, אשר תסייע להבין את מקור הקשיים. טיפול: הטיפול המוצלח ביותר המוכר בשלב זה הנו שילוב של סיוע תרופתי ורגשי. ראשית, בזמן למידה , אם אתה אכן סובל מבעיות קשב, קונצרטה או ריטלין, וזאת בסיוע לפחות בתחילה בתמיכה לימודית ( אסטרטגיות למידה ) ורגשית. סביר להניח כי עם קונצרטה לא תזדקק לאישורים מיוחדים על קיצור ימי הלימודים או העבודה, ועם זאת בהחלט תוכל לקבל אישור על כך שהנך סובל מבעיות קשב וריכוז. בברכה אלמוג

28/03/2010 | 16:18 | מאת: שגית

הי לך, חשוב שתבדוק עם עצמך אם במבחנים יש לך קושי להתרכז או שמדובר רק על קושי בזמן הרצאות, כתיבה בזמן הקשבה, סיכומים ומטלות אקדמיות שונות. אם מדובר על קשיי ריכוז גם בלמידה וגם במבחנים, עדיף שתעבור אבחון של תפקודי הלמידה, הכולל גם בדיקת תפקודי הקשב. לפני שתעשה זאת, כדאי שתפנה לדיקנאט האוניברסיטה לברר האם האוניברסיטה מגבילה קבלת אבחונים ממכוני אבחון מסויימים. מה גם שישנן אוניברסיטאות שאינן מכירות באישור של נוירולוג או גורם רפואי, היות שלפעמים הם 'קלים על ההדק' עם מתן אבחנות או תרופות כריטלין. אתה יכול להגיד פה היכן אתה לומד ואוכל לנסות לכוון אותך, מנסיוני כמאבחנת. באופן כללי, אם הקושי הוא בלמידה בלבד, אכן כדאי שתפנה לגורם רפואי כנוירולוג, לשם מתן טיפול תרופתי, אולם, גם הרופא יכול להמליץ על ביצוע אבחון כדי לקבל נתונים נוספים בהקשר לתהליכי הלמידה שלך. אני לא חושבת שהמוסד האקדמי מכיר בקשיים ללמוד לאורך זמן כאישור להאריך את משך התואר.. אבל מי יודע.. אולי כן (אולי באוניברסיטה הפתוחה זה אפשרי). בהצלחה, שגית, מאבחנת.

30/03/2010 | 16:14 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מנהל פורום לקויות למידה