איבחון דיספרקסיה התפתחותית/לקות מוטורית

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/03/2010 | 14:58 | מאת: הברורה מאליה

שלום,אני בת עשרים ואחת,אובחנתי בילדותי כבעלת בעיית התמצאות במרחב ובהמשך כדיסגרפית.כיום ברור לי שקיימת אצלי בעיה רצינית שלא הרבו להתייחס אליה באבחונים אלו,בעיה של קשר בין ראש לידיים ,מיומנות פיזית וזיכרון פיזי שגרמה וגורמת לי לבעיות תפקוד שונות ומאתגרת אותי כל פעם מחדש להתמודד עם קשיים שאינני יכולה בהכרח לחזות מראש ,בעיקר בתחום העבודה(איבדתי לפחות שתי עבודות בגללה,שלא להזכיר את העבודות שכלל לא התקבלתי אליהן).על פי הבנתי הבעיה שאני כנראה סובלת ממנה היא דיספרקסיה התפתחותית(ולא וורבאלית).אני כרגע בתהליכי הרשמה לאוניברסיטה,לתחומים שאני רוצה ללמוד יש קשר לתחום הפיזי והם אינם עיוניים לחלוטין.אני רוצה מאוד שהפעם אני אתחיל את הפרק הזה בחיי כשאני יודעת בדיוק ככל האשר מה יש לי וכיולה לערוך לכך את הסובבים אותי והממונים עליי.חזרתי כרגע משהות ארוכה באנגליה בה יש אגודה לסובלים מדיספרקסיה ונראה שיש מודעות יחסית לנושא-והרופא האישי שלך יכול להוביל אותך (תוך כמה חודשים)לבדיקה בנושא ע"י רופא תעסוקתי.רציתי לדעת מה המסלול לאבחון בארץ למבוגרים ,אם קיים בכלל,ואם לא מה הדרך הטובה ביותר לקבל אבחון מהר ככל האפשר?

16/03/2010 | 04:40 | מאת: נירה

נסי להתיעץ ד"ר אורן לם ממכון יעל בחיפה התיעצי עימו קודם טלפונית ובררי עימו אישית האם יש טעם להגיע אליו לאבחון והערכה או שיוכל לתדרך אותך לאן לפנות (הוא עזר מאוד לבן שלי שיש לו בעייה מורכבת ) ד"ר לם הוא מאבחן מומחה וחןקר בכיר בתחום הנוירופסיכולגיה באוניברסיטת חיפה הוא מעביר סוגים שונים של אבחונים במכון שלו כולל אבחוני מת"ל המוכרים ע"י מרבית האוניברסיטאות בארץ והוא המאבחן היחיד המוכר ע"י הטכניון בנוסף למת"ל בהצלחה

16/03/2010 | 04:56 | מאת: נירה

מכון יעל וכל הצוות כולל ד,ר אורן לם הם מאוד יעילים ונותנים שרות מהיר מאוד על אף שהם מאוד עמוסים. אם לא עונים שם בטלפון סימן שהם עסוקים באבחונים תשאירי להם הודעה הם חוזרים מקסימום תוך יום היו לי איתם הרבה שיחות טלפוניות בנוסף לפגישות ובדיקות אצלם

20/03/2010 | 23:26 | מאת: הברורה מאליה

רק של הורה.זה יהיה די אבסורדי אם קיימת אפשרות לאבחון כזה למבוגרים כזה רק בחיפה ולא במרכז?(הטכניון לא רלוונטי לגביי,כך שזה לא מדאיג אותי שהם מכירים רק בו,ובכלל האבחון הוא בהחלט רב לא רק לצורך לימודים).

מנהל פורום לקויות למידה