"קוצים בישבן"

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/07/2009 | 18:06 | מאת: xyz

שלום יש לי בעיה שעל פניו נראית אולי מוכרת פשוטה וסבבה אבל אני ממש סובל ממנה שנים על גבי שנים. אני מאוד אוהב יצרתיות ואני לא לומד דרך ספרים אלא דרך פרקטיקה דברים שאני חש בידיים ורואה אותם אם זה בתמונה או אם זה על השולחן. הבעיה היא שמוסודות הלימוד ממעטים להשתמש בדרך זו ללמידה ואני מתקשה לשבת מול הספר בלי להתחיל לעשות דברים "מגרדות לי הידיים" ובסוף אני קם ומתחיל לנקות,לבשל ועוד. זה גרם לי לעזוב את הלימודים שאני חשתי שהם חשובים לי והם המטרה שלי. בזמן התיכון פשוט נשכתי שפתיים והמשכתי כרגיל אבל היום אין לי יותר כוח להמשיך ככה. אני לא רוצה להיכנע לדחפים שלי הפנימיים וללכת וללמוד תכשיטים ובישול וכאלה, אני מרגיש שהמטרה שלי בחיים היא לעסוק במדעים...זה המשמעות שלי בחיים וגם הצלחתי להצטיין בזה יעידו המבחנים והעבודות שעשיתי. איך לכבוש את המטרה? מה עלי לעשות? תודה רבה מראש

15/07/2009 | 08:21 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, על פי תאורך יש לך הפרעות קשב. חשוב לפנות לאבחון מסודר אצל נוירולוג על מנת לשקול את הטיפול המתאים. מה שחשוב הוא לא לוותר על החלום. אם אתה מרגיש שמדעים הוא תחום שמרתק אותך, אל תוותר! בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה