שונאת מתמטיקה וכל הקשור בו ונכשלת במקצועות רבים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

06/06/2009 | 21:55 | מאת: רולה

שלום לך ...אני בת 17 סובלת מלימודים ויש לי קשיים הרבה תוך כדי שיערוים אני שונאת מורים שבאים ללמד בצורה פרונטלית וזה משעמם אותי ואז אני מתחילה לצייר ולא שמה לב בכלל ואני מפספסת חומר אבל ניסיתי להפסיק להתלונן ולהתרכז וזה לא הצליח ... גם אני מבקשת הרבה הסברים ממורים וזה מקשה עליהם לפעמים אני מרגישה דחויה ולא סובלים אותי בגלל כמות השאלות ביום ... במתמטיקה אני לא קולטת כמעט אני חוששת מזה וגם בכימיה אני מנסה תמיד להבין הכול הכול למשל אם המורה כתבה על הלוח כלל אני מתחילה לשאול איך זה מאיפה זה ולמה זה ותסבירי עוד ועוד ואני פשוט נמאס לי באמת אני לא יודעת מה לעשות עם זה ... אני חוששת מהעתיד האם זה ישפיע על העתיד שלי וללימודים שלי !!!!!! מקווה שתכתבי ליייי תודהה בייייי

19/06/2009 | 22:53 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

רולה לילה טוב, לפי מה שאת מספרת קשה לך בלמידה וקשב. האם עברת אבחון? האם יש הבדל בלמידה בין המקצועות השונים? אני יכולה להרגיע אותך ולומר , כי תמיד ניתן לפתור בעיות לימודיות, אך לשם כך צריך לברר מהי הבעיה בדיוק. השיבי על שאלותיי ונמשיך משם. בברכה אלמוג

20/06/2009 | 17:29 | מאת: שונאת מתמטיקה

שלום לך גם אני מצטערת על האיחור בתגובה כי המחשב בנתיים בחברה וצריך תיקון ואני כותבת מאצל דודה שלי .. אז קודם כל אני נתקלת בבעיות עם מתמטיקה וכל הקשור במספרים וכללים כלומר אני שואלת המורה הרבה שאילות ומשגעת אותו כלומר עם X Y אני שואלת מזה איקס מה זה ואי ולמה הן דווקא למה עושים זה? ולמה דווקא זה ? ומה זה משפיע על זה בכל התרגילים ובכול הכללים שנותנים לנו אני שואלת למה ואיך עד שנדפק הראש ומתעייפת בקלות כאילו לא משוכנעת מהחומר עצמו ולא מאמינה שזה מתאים ללמוד בשבילי למשל אני לומדת מדעי בריאות וגוף וכיף לי ממש אני קוראת ספרי פסיכולוגיה ונושאים הקשורים בחברה ובחינוך וממש ממש כיף לי ואני מאוד מוכשרת אבל עם חוקים במתמטיקה ובכימיה אני מתחילה להשתגיע כאילו החומר לא נכנס בקלות כמו בנושאים אחרים וגם כי המורים כותבים רק על הלוח ולא נותנים לנו דוגמאות מהטבע או מחיי היום יום ... בשנה הבאה אני רוצה לעבור אבחון אני מקווה שיעזרו לי כי אני ממש ממש עייפתי ונמאס לי כבר !!!! תציעי לי פתרונות בבקשההההההההההההה נמאסווווווווו עליי הסיפורים הללו תודההההההההה ביי

מנהל פורום לקויות למידה