CAPD אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/05/2009 | 23:32 | מאת: רעות

כשהייתי קטנה אובחנתי כסובלת מהפרעות בעיבוד השמיעתי. חוץ מזה, האבחון שלי מאד לא ברור בגלל שהוא נעשה באמצע שנות השמונים כשלא היה את כל המידע שיש היום. מאז יש תחומים מסויימים שבהם אני נתקלת בקשיים ואני לא יודעת אם זה בגלל הCAPD או "באשמתי" . אני מרחפת מאד והעצות שקיבלתי עד עכשיו לא ממש עוזרות לי בקטע הזה. אני מפספסת דברים שנאמרים וגם קורים סביבי ולא מצליחה לשים לב למה שאני לא רואה ולא קיים מבחינתי, למרות שמבקשים ממני שוב ושוב לשים לב. אני באמת באמת הייתי מעדיפה לשים לב למה שקורה סביבי ואני לא בדיוק נהנית מהרחפנות הזאת. נכשלתי במבחן הנהיגה ולא חזרתי ללימודי נהיגה כי אחרי שנה של עשרות שיעורים וגם נזיפות וצעקות פשוט לא הצלחתי לשים לב לכל הולכי הרגל והנהגים שעברו לידי. בחודשים האחרונים אני לא מפסיקה לחלום שאני דורסת מישהו, למרות שאת לימודי הנהיגה עשיתי לפני חמש שנים (אני עכשיו בת 23). במערכת היחסים שבה אני נמצאת עכשיו אני שוכחת כל הזמן דברים חשובים (דברים שאמרתי, דברים שנאמרו לי, דברים שאני צריכה לעשות, ימי הולדת, דברים חשובים שעברו עליי ולא סיפרתי לחבר שלי כי הייתי בטוחה שסיפרתי לו ושכחתי שלא...) הדברים האלה גרמו למתחים בעבר וכדי לשמור על מערכת היחסים אני עושה מאמצים סיזיפיים של כתיבת חמש תזכורות על כל שטות קטנה, מיילים ועוד. אני בשלב שזה כבר מעייף אותי ואני ממש רוצה לדעת מה מכל מה שאמרתי הוא חלק מלקויות הלמידה שלי ואיזה מהם דברים שהם פשוט בגלל האישיות שלי ושהייתי צריכה לעבוד קשה יותר כדי לשפר אותם. אני מקווה שזה קצת ירגיע אותי ויוריד ממני את הרגשת העומס.

20/05/2009 | 08:58 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, מתיאורך לא הבנתי האם קיים אבחון קשב. אם לא, זהו צעד שיש לעשות בדחיפות עליונה. את מתארת חוסר ארגון, פיזור, וחוסר באסטרטגיות, על כן, בשלב הראשון אבחון קשב ובשלב השני נדרשות אסטרטגיות לניהול זמן וארגון. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה