אבחון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/05/2009 | 17:42 | מאת: Li G

אני בת 14 בכיתה ט' ואובחנתי בגיל צעיר כילדה לקויית למידה כאשר עברתי לכיתה ז'עשיתי אבחון ואימי אמרה לי שאני יצטרך לעשות אבחון עוד פעם בקיץ לפני כיתה י' לא אבחון מלא רציתי לדעת מה המאבחן\ת יאבחנו? ולמה לא צריך לעשות אבחון מחודש? הייתי רוצה לציין שאני אפילו מעט חוששת

01/05/2009 | 19:24 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, קודם כל אני רוצה לומר לך שממש אבל ממש אין לך ממה לחשוש! עדכון של האבחון נעשה כדי לספק לך את הכלים הטובים ביותר ללמידה. איני יודעת איזה אבחון עברת בכיתה ז, אך בכל מקרה הוא תקף למשך 5 שנים. יש צורך באבחון חדש רק במקרה שהאבחון הקודם הוא דידקטי בלבד, ואת זקוקה להתאמות היבחנות מסוג 3, כלומר בחינות בעלפה או בחונות מותאמות. איני יכולה לומר לך מה יאבחנו, משום שאיני מכירה אותך, אך יכולה לומר לך כי מטרתו המרכזית של האבחון היא זיהוי הקשיים והחוזקים שלך, שעל פיהם תיבנה תוכנית למידה טובה בשבילך. מקווה שעניתי על שאלותייך. את בהחלט מוזמנת להמשיך ולשאול עוד גם בהמשך. בברכה אלמוג

01/05/2009 | 19:38 | מאת: Li G

עברתי אבחון פסיכודידקטי

מנהל פורום לקויות למידה