כתבה בערוץ 10 בנושא הפרעות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

04/12/2008 | 15:00 | מאת: ארז סוצקוורין

שלום רב, במסגרת תחקיר לתוכנית טלוויזיה, אנו מחפשים הורים לילדים שסבלו מהפרעות קשב וטופלו באומגה 3, תוספי מזון , ביופידבק וחלופות אחרות אשמח אם תיצרו איתי קשר: 0547950487.

04/12/2008 | 19:26 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לכתב המלומד שלום רב, לפני שמכינים כתבה, חשוב לדעת את העובדות! הפרעת קשב היא תופעה מוחית גנטית. היא אינה חולפת נעלמת או מתפוגגת עקב שימוש בכדור , תוסף מזון ואפילו לא בעבודה עם תוכנה, שמשפרת את תפקודי הלמידה. אדם שנולד עם הפרעת קשב גם ימות עמה. כל ניסיון לשכנע כי שיטה כזו או אחרת תעלים כבמטה קסם את הבעיה הוא הטעיה קשה, שלא נאמר שקר. בברכה אלמוג

07/12/2008 | 13:01 | מאת: איריס

לאלמוג צהריים טובים, נניח שאת יותר מלומדת מהכתב שכתב את ההודעה למעלה. לדעתי , למרות זאת, לא הבנת נכון את כוונתו. איך הגעת למסקנה, שהוא מתכוון או ינסה לשכנע כי שיטה כזו או אחרת תעלים כבמטה קסם את בעית הקשב ?? לפי מה שאני מבינה, הוא בסך הכל רוצה לערוך תחקיר. בתחקיר הוא יכול להביא אנשים שניסו להיעזר בשיטה זו או אחרת, ולשמוע מכל אחד מהם האם השיטה עזרה לו במידה כזו או אחרת, לא עזרה בכלל, שינתה משהו לכיוון כזה או אחר, או שאולי אף גרמה נזק. כך שנראה לי, שהמסקנה שלך מהבקשה שלו למציאת אנשים כאלו, היא שהוא מתכוון להטעות או אפילו לשקר , כדברייך ,- זו מסקנה מוטעית במלוא מובן המילה. בברכה

07/12/2008 | 13:09 | מאת: איריס

יש שני פורומים נוספים שמתאימים לפנייה שלך: קשב וזיכרון בקרב מבוגרים ומתבגרים קשב, ריכוז ויכולות למידה בהצלחה, איריס

מנהל פורום לקויות למידה