שאלה לגבי הבת

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

26/02/2005 | 21:56 | מאת: רותי

שלום בתי בת שבע וחצי, לומדת בכיתה ב'. היא תלמידה מצויינת, שקטה, רצינית ושקדנית. שמתי לב שבכל הקשור למטלות כתובות, כמו עבודה בחוברת או קריאה, היא מתרכזת במשך זמן ממושך ועונה תשובות נכונות ומדויקות. אולם, כאשר אני מקריאה לה סיפור בערב, או כאשר נערך דיון כלשהו בכיתה, היא מפסיקה להתרכז ומתחילה "לעופף" במחשבותיה. גם המורה שלה הבחינה בכך ובתי הבטיחה לנסות ולהתרכז יותר, אולם רציתי לדעת האם מדובר כאן על בעיה שניתן לפתור בדרכים ממשיות והאם יש לך עצה עבורנו כיצד לנהוג. תודה

01/03/2005 | 13:44 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, את מתארת תפקוד של ילדה נהדרת עם יכולות גבוהות מן הממוצע. לביתך היכולות להתנתק לעולמות פרטיים ובעת ובעונה אחת לקלוט את שדרי הסביבה. אפיון זה מצביע על פי רוב על יכולות זיכרון ומחשבה מצויינות, אשר ישרתו את ביתך במהלך השנים נאמנה. האם ציוניה של ביתך נפגעים בגלל מסעיה בעולמות אחרים? אם לא, עזבי אותה לנפשה והסבירי למורה כי כך ביתך מתרכזת. אם קיימת הפרעה לימודית משמעותית, ניתן לבנות מערך סמלים אשק יסייעו לה לנחות. למשל מגע יד של המורה בכתיפה או העברת פתק שיעורר את תשומת ליבה ועוד ועוד... בסך הכל אין כל סיבה לחשש או טיפול מיוחד. בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה