תחליף לריטלין

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

19/06/2008 | 19:30 | מאת: לילך

שלום, ביתי עולה לכיתה ג' וביה"ס הפנה אותי לעשות לה אבחון קשב וריכוז (שבוע הבא יש לי תור לtova), בינתיים קניתי בבית מרקחת לדברים טבעיים וצמחי מרפא את "אנרג'י מאקה" מצמחי האמזונס, התפתיתי לזה כי ביתי סובלת מהתפרצויות זעם, מרוכזת בדברים אחרים בכיתה, יוצאת לעיתים תקופות מהכיתה ולא לומדת את החומר הנלמד וקשה לה עדיין בקריאה ובהבנת הנקרא. בקיצור מכל החגיגה הזו נוצרת בעיה חברתית ולימודית שרק גודלת עם הזמן. בכדי למנוע ריטלין בעתיד ובכדי לגרום לילדה להרגע, להתרכז ולחיות בשלום עם עצמה והסביבה המליץ לי הרוקח על הכדורים שציינתי למעלה וכשהגעתי הביתה עם החוברת על כך קראתי כי זה גם משמש לפעילות מינית מעוררת ולשיפור הפוריות אצל גברים ונשים כאחד. הפסקתי מיידית לתת לה את הכדורים (התחלתי רק היום) וגם כתוב להיוועץ עם רופא כשמדובר בילדים. מה עושים האם להמשיך? הרוקח אמר שתוך מס' ימים אראה שינוי. תודה.

20/06/2008 | 11:54 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, מתיאורך ניכר שהקושי הוא מעבר להפרעת קשב. הייתי בודקת את תחום לקויות הלמידה תוך בירור מדוע קיימים קשיים ברכישת הקריאה וההבנה. בנוגע לכדורים כאלה או אחרים, המתיימרים להחליף תרופה בדוקה ונחקרת, הייתי נזהרת מאוד. השוק מלא באינטרסים ורוקחים שחושבים שהם רופאים ומוסמכים לספר נפלאות, ולמעשה יש כאן סכנה אמיתית לבריאות. איני יודעת אם במקרה שלכם ריטלין היא התשובה, אך לא הייתי פוסלת אפשרות זו מראש. באי טיפול נכון קיימת סכנה גדולה בהרבה מן השימוש המבוקר בתרופה הנכונה. בכל מקרה יש להיוועץ עם הרופא המטפל!!! בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה