לאלמוג היקרה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/06/2008 | 14:53 | מאת: שרון

תודה רבה על המידע, התמיכה והאמונה בי. חשבתי רבות על מה שכתבת לי ועל מה אני הולכת לעשות והייתי רוצה לשתף אותך בהתלבטותי ובניסיון לפלס את דרכי. ראשית, בקשר לעבודה- היום אני מלמדת בבית מס' תלמידים ומיותר לציין שזו הכנסה זניחה. מאידך יש בי את הרצון מצד אחד לחזור למשרד החינוך וללמד אנגלית בכיתות א'-ד'. אבל קשה לי עם הענין. מאוד נפגעתי מהמערכת, כשלתי בסטאז' ולכלכו לא מעט את שמי למרות שהייתי טובה. מצד שני יש בי את הרצון והיכולת להתפתח כמורה לאנגלית פרטית, אך זה דורש הרבה שיווק ועבודת שטח, איתור לקוחות וצרכים, הכנת תוכניות אישיות וקבוצתיות, עבודה אדמינסטירטיבית ועוד וקשה לעשות זאת לבד. עד עכשיו עבדתי בבית בשעות הצהרים ואחר הצהרים. היום קשה לי יותר בגלל שיש לי תינוקת בבית וזה לא כל כך מסתדר עם השעות ועם זה שהיא בבית בשעורים (למרות שהיא נסיכה ולא מפריעה ). ובכלל אני מקווה לעוד תינוקות בזמן הקרוב. בקשר ללימודים ציינת בקשר לאבחונים שחשוב לדעת כי "המאמץ רב מאוד גם ביחס לתמורה", למה התכוונת? חוץ מזה ראיתי בשרשורים קודמים שאין כל כך ביקוש למאבחנות דידקטיות ולי אין הכשרה בחינוך המיוחד, אז לא יודעת, די מתלבטת בקשר לזה. בקשר לאבחון אנגלית עדיין לא ברור לי כמה עבודה תהיה בזה ומי יופנה אליי. מרכז למידה זה משהו שהייתי מאוד רוצה לעשות, בהתחלה הייתי רוצה מרכז ללימודי אנגלית ובהמשך להתרחב. אך לא יודעת איך מתחילים ואם זה הזמן המתאים. בקשר ללימודי הנחית הורים - התחום מאוד מענין אותי, אבל מאידך בקשר לעבודה בעתיד אני מתלבטת כי נראה לי שזו תהיה יותר עבודה בשעות אחר הצהרים והערב. אני ממש ממש בהתלבטות ואפילו מתוסכלת לגבי העתיד, מאוד מאוכזבת שדווקא אחרי לידתי אני כמעט מובטלת וצריכה לייצר שוב הפעם הכנסות ורק להזכר במשרד החינוך עושה לי רע. אך בתוך תוכי אני יודעת שאני נפלאה, מקצועית, יסודית, סקרנית ורוצה לכבוש את הפסגה. את יכולה להאיר את עיניי יותר כדי שאוכל להביט לעתיד בצורה ורודה יותר? תודה מקרב לב על ההקשבה והנכונות לענות ולסייע

02/06/2008 | 10:57 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

שרון יקרה, קראתי את הודעותייך מספר פעמים . נדמה לי כי כעת את לא פנוייה ללימודים חדשים, למרות שאלה יבואו בהמשך ללא ספק. זה הזמן להקים לך מרכז שלך שיוכל לפרנס ולתת קצת שקט לנשמה. בואי נתחיל מתנאים פיזים. האם בביתך יש חדר שיכול לשמש מרכז / משחקיה ? מהו איזור מגורייך? כמה בתי ספר יסודיים יש באזור? האם את מכירה מורות / יועצות / מנהלות הנמצאות בבתי הספר? הורים לילדים בגילאי יסודי? מעבר לכל אלה את צריכה שם. משהו שיבטא את האמונה שלך ואת האהבה שלך לעשייה החינוכית המיוחדת שלך. את צריכה לחשוב כיצד לומדים? ביחידים או בקבוצות? דרך משחקים, דפי עבודה מיוחדים? בקיצור להפוך את הלמידה לחגיגה. עד כאן השיעור הראשון בתוכנית איך תקימי עסק משלך או איך להגשים את עצמך תגובות רצויות וכמה שיותר... בהצלחה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה