שאלה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

10/01/2008 | 17:24 | מאת: לירי

שלום, תופעה חוזרת שקורת לי היא שאני בטוחה שאני מסתכלת על דף ובטוחה שאני רואה דבר מסויים ולאר מכן מגלה שמה שאני רואה הוא לא מה שקיים בדף. לדוגמא, הסתכלתי על גרף עם שני עקומות אחד מקוו-קו והשני ישר ואני ראיתי את המקווקו כישר ואת הישר כמקווקו, במשך זמן רב כהחזרתי והסתכלתי על הגרף (ועניתי על שאלות בהתאם) ראיתי כך ורק לאחר שקמתי הלכתי וחזרתי להסתכל בגרף לאחר כמה דקות גיליתי שראיתי הכל הפוף. תופעה זו חוזרת בווריאציות שונות. האם זה נובע רק מחוסר ריכוז או שיש לזה הסבר אחר? .

10/01/2008 | 20:44 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לירי לילה טוב, התופעה אותה את מתארת מחשידה ממספר כיוונים. השניים המרכזיים בהם הם: 1. בעיות ראייה ומיקוד 2. הפרעות קשב אני ממליצה לגשת לרופא המשפחה ולבדוק את הדברים באופן מקצועי. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה