דיספרקסיה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

18/11/2007 | 20:35 | מאת: רחל

הייתי שמחה אם היית יכולה לתת מידע על דיספרקסיה של הדיבור אני מקווה כי אני אומרת את זה נכון ואיך ניתן לטפל בזה לבן שלי שהוא בן 6 יש לו דיספרקסיה והאם זה יגביל אותו בעתיד

29/11/2007 | 02:22 | מאת: יערה

עד שתקבלי תשובה מהמומחית אכתוב בקצרה.דיספרקסיה היא בעיה בתכנון התנועה.כשמדובר על דיספרקסיה של הדיבור הקושי נובע מבעיית תכנון תנועתם של מרכיבי הדיבור: שפתיים, לשון, ושילוב נכון של נשימה. הטיפול בבעיות מסוג זה נעשה על ידי קלינאי תקשורת. אם אין בעיות התפתחותיות אחרות ואף לא בעיות שפתיות (כגון הבנת שפה, שימוש נכון בכללי התחביר, חשיבה מופשטת) כי אז החשש מבעיה לימודית בעתיד הוא קטן. פעמים רבות דיספרקסיה מופיעה עם קשיים אחרים כמו למשל סרבול תנועתי ואז כדאי לערוך לילד הערכה התפתחותית מלאה על ידי רופא ילדים התפתחותי. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה