חוסר תוקפנות ואסרטיביות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

23/10/2007 | 22:34 | מאת: ויקי

בני בן 10.5 ילד גבוה וחסון. תלמיד טוב, בעל יכולת קליטה מהירה. מתאפיין בחוסר מוחלט של התנהגות תוקפנית. בדר"כ לא התבלט בחברה אך תפקד באופן סביר ותמיד היו לו 2-3 חברים. לאחרונה חלה החמרה במצבו החברתי, הוא חווה התעללות מצד מרבית ילדי הכתה מלבד 2 מחבריו הקרובים. כבעבר איננו מגיב לגילויי התוקפנות כלפיו דבר המרע את מעמדו החברתי. מה לעשות??????

24/10/2007 | 15:23 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צהריים טובים, ויקי, את מתארת מצב קשה. יש לפעול מייד בכמה מישורים: א. מעורבות בית הספר - מי יודע מה קורה? מחנכת, יועצת, מנהלת בית הספר? כל הצוות חייב להיות מעורב ולעזור בתוך המסגרת החינוכית. ב. טיפול רגשי - הילד זקוק לתמיכה מקצועית של פסיכולוג ילדים על מנת להתמודד הן עם החוויות האחרונות, והן על מנת לרכוש כילים להתמודדות חברתית בכלל ג. מציאת חונך או מדריך אישי, אשר יבלה עם הילד פעמיים בשבוע לפחות ויספק לו עוד כתובת לפנות אליה ולבטוח בה. אשמח לשוחח עמך גם בהמשך. מקווה שעזרתי מעט בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה