פוחד לעשות קקי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/02/2005 | 20:18 | מאת: מירב

בני בן 3 סבל מעצירות רק פעמיים ומאז הוא מפחד ללכת לשרותים בכל פעם שהוא צריך , הוא מתחיל לבכות ומתאפק עד הרגע האחרון וגם אז אני מאלצת אותו להכנס כמעט בכוח והוא בוכה תוך כדי . ברצוני לצין גם שהוא לא היה נכנס לשרותים בכל מקום אחר חוץ מהבית בכדי לעשות קקי והתרוץ שלו היה שאין שם את הכסא מדרגה שיש לו בבית כי פעם אחת כשהיה בן שנתיים וכמה חודשים הוא נפל לתוך האסלה כשישב אצל הסבתא. הבעייה נוצרה לפני שבועיים (מאז העצירות) ואני בדילימה נוראית. תודה על התשובה

01/02/2005 | 20:51 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

מירב ערב טוב, את מתארת טראומה של ילד קטן, החוווה חוויה מפחידה לראשונה בחייו. הדבר היחיד שיכול להביא לפיתרון הוא יצירת חוויה מתקנת. בנך יראה כי לאורך זמן הכאב והקושי נעלמים, ובמקומם מופיעה תחושת הקלה. אתם כהורים צריכים להעמיד דרכי התנהגות מקובלות, אך תוך שידור הבנה לפחדים ולקשיים הזמניים. אם הבעייה נמשכת לאורך זמן , יש מקום לשקול קבלת סיוע חיצוני. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה