ריטלין למי ולמה?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

09/05/2007 | 14:11 | מאת: ליטל

הילדה שלי לומדת בכיתה א'-קצב הקריאה שלה מאוד איטי וגם קצב הכתיבה שלה איטי יחסית לרוב התלמידים ...היא ילדה טובה מאוד, חברותית וממושמעת ויש לה רצון ללמוד ולהתקדם ...אחת האימהות בכיתה רמזה לי שרוב התלמידים המצטיינים לוקחים תרופה בשם ריטלין ולכן הריכוז וההבנה שלהם טובה מזאת של הילדה שלי והמליצה לי לקחת אותה לרופא נורלוג מומחה! האם מומלץ? נ.ב המורה שלה בכיתה טוענת שהילדה שלי בסדר גמור וקצב הקריאה והכתיבה שלה אכן איטי אך לכיתה א' נורמלי לחלוטין.

09/05/2007 | 23:02 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ליטל יקרה, אותה אמא שרמזה לך... מדברת שטויות! ריטלין אינה תרופה לשיפור תפקודי הלמידה ואינה הופכת תלמיד בינוני למצטיין. זו תרופה להתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז בלבד!!! מתיאורך ביתך אינה סובלת מהפרעות קשב, ולכן אין כל סיבה בעולם לקחת אותה לבדיקה כזו או אחרת. במידה והקושי בהקניית הקריאה ימשך, כדאי לשקול פנייה לאבחון דידקטי לבחינת לקוי למידה, אך גם אבחון זה בהחלט ניתן לדחות לפי שעה. בברכה אלמוג

17/05/2007 | 19:34 | מאת: Alona

SHALOM LA EM , LO ALL TITNI LA YALDA SHELAH RITALIN. ANI BE KITA TET. VE GAM LI RAZU LATET RITALIN BE KITA GIMEL, KI AYTI YALDA SHOVAVA VE LO AVETI LASOT SHIURIM. AVAL GADALETI VE AHSAV ISHTAPARETI BA LIMUDIM. VE BE NOGEA LA RITALIN. RITALIN MEZIK LA TIFGUD SHEL A MOH VE A LEV. KOL A TERUFOT SHE NOADU LE RIKUZ EM MEZIKOT BE ZURA HAMURA. AL TAKSHIVI LA EM SHE AMARA LAH ZOT.ZE LO NAHON KI RITALIN POGEA.

17/05/2007 | 23:02 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילה טוב, מאוד מעניין אותי , אלון, על מה מסתמכות דעותיך? מהן בדיוק ההוכחות והנימוקים? ויותר מזה, אם יש לך מה לומר בלבד ססמאות נשמח לשמוע. עד כאן לא אמרת דבר. בברכה אלמוג

15/12/2007 | 22:40 | מאת: אור

בני בן ה-6.5 מטופל בריטלין LA מ"ג 20 לאחר שאובחן כ-ADD, הבעיה שלנו היא שהוא מאוד רגיש והתרופה רק החריפה את הבעיה, הוא הפך לרגיש יותר לבכי שאפילו הוא אומר שאינו שולט בו, האם זו תופעת לוואי מוכרת?, האם ניתן לעזור לו בדרך כלשהיא? והאם ריטלין SR יכול להוות פתרון?, ברצוני לציין שהריטלין עזר ליתר הבעיות שלשמם החל הטיפול.

מנהל פורום לקויות למידה