שאלה למנהלת הפורום

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/01/2007 | 01:31 | מאת: שלומי

שלום רב, בן 29. מזה זמן רב מעסיקה ומטרידה אותי השאלה האם יש לי הפרעת קשב וריכוז. מבלי להלאות אותך בפרטים ניסיתי גם ריטלין, גם אפקסור . כיום אני נוטל פאקסט , לטיפול בחרדה. מה שגיליתי שמשפר לי באופן דרמטי את התפקוד הקוגינטיבי - זה שאני עושה בבוקר מס' תרגילי חשבון בעל פה . (בעיקר חישוב מספר דו סיפרתי כפול מספר דו ספרתי). לאחר 3 תרגילים כאלה אני מרגיש שכאילו המוח שלי "נפתח" ואני מרגיש הן שיפור ביכולת הקליטה , הן ביכולת הזיכרון והן ביכולת הדיבור. שאלתי היא האם הנ"ל יכול לרמוז על בעיה מסויימת שיש לי בתפקוד המוחי? האם שמעת על מיקרים דומים לשלי?

16/01/2007 | 10:01 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, סיפקת מעט פרטים, ואני מתקשה לומר לך על פיהם האם אתה סובל מהפרעות קשב. מדוע ניסית שימוש בריטלין בעבר? על פי תיאור התרגול המחשבתי מתעורר דוקא חשד לליקוי למידה בתחום הזיכרון, אך גם כאן אין מספיק פרטים לקבוע זאת. טיפול בתחום חידוד המחשבה הוא נפוץ ויש לו צורות רבות. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה