קונצרטה לריטלין????????..

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

07/01/2007 | 22:27 | מאת: אמאלה'

הי נאווה לפני כחודש כתבתי לכן מבוהלת אני אמא לילד משגע בכיתה א' עקב בעיות של קשב וריוז התחלנו לפני חודש במתן ריטלין 10 מ"ג פעם ביום כעת הבחנו שלריטלין אין השפעה אפילו לא למחצית יום הלימודים עברנו לקונצרטה 18 מ"ג פעם ביום האם אנחנו באמת עלולים לחוש בשינוי מיוחד? חוץ מזה נהיה לבנינו תיאבון מפותח במיוחד האם זה קשור? ?? כי הוא לא אכלם במיוחד או שהוא באמת משלים גדילה .. כמו שאמר רופא ההתפתחות חוץ מזה ממה עוד נותר לי לפחד? מה יבוא אח"כ ? אשמח לקבל תגובות או עידוד אם ישנו כזה? פ. אמא של עידו

08/01/2007 | 00:07 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

אמא יקרה, קונצרטה היא ריטלין בצורה שונה. ההבדל המהותי הוא בתהליך התפרקות החומר בגוף. ריטלין, כפי שהרגשתם נמוג בתוך כ - 3 שעות בעוד שהקונצרטה מחזיקה כשמונה שעות. חוסר תיאבון בשעות "השפעת התרופה" היא תופעה ידועה, וכך גם הרצון לאכול הרבה ובבת אחת לאחר שעות אלה. את רוצה לדעת מה יבוא אחר כך? בנך יוכל להתרכז יותר, וללמוד ביעילות, הצלחותיו יגדלו וכך גם יהיה מרוצה יותר מעצמו. אני לא מוצאת כאן סיבה לפחד או דאגה. בברכה אלמוג

08/01/2007 | 07:26 | מאת: עינת.ל

תיקון- קונצרטה מתפרקת 12 שעות בגוף והא מבוססת על אותו חומר פעיל שנמצא בריטאלין אולם באופן משמעותי עשויה כך שאין לה כמעט תופעות לוואי ביחס לריטאלין. הכדור שמחזיק 8 שעות הוא ריטלין SR

מנהל פורום לקויות למידה