אבחון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/12/2006 | 09:13 | מאת: סימה

אלמוג שלום. בתי בת 11 ולומדת בכתה ו'. יש לה אבחון מהמרכז לקידום הלמידה, ולפיו היא מקבלת הקלות בביה"ס. היא עדיין מקבלת עזרה, במרכז לקידום הלמידה. בשנה הבאה היא תעבור לחטיבת הביניים, ורציתי לדעת מה לעשות עם אבחון. לבקש במרכז אבחון עדכני שישמש בחטיבה? כמה זמן תקף אבחון? ומתי ואיפה צריך לערוך אבחון שיהיה תקף עד לסיום כתה י"ב?

13/12/2006 | 09:17 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

בוקר טוב, על פי הכרותי עם אבחוני המרכז לקידום הלמידה, הם אינם מספקים את דרישות משרד החינוך לצורך התאמות היבחנות בבחינות הבגרות. עם זאת אין טעם לערוך כעת אבחון נוסף, משום שזה יאבד את תוקפו כשביתך תלמד בכיתה יא. אי לכך בקשי מן המרכז סיכום עבודה והמלצות שלהם לגבי המשך הדרך, אשר ישמש את הילדה בכיתה ז. בתחילת כיתה ח ערכו אבחון מקיף, רב תחומי, אשר ישמש עד סוף כיתה יב. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה