עכשיו אנחנו בין הפטיש לסדן

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

15/11/2006 | 08:30 | מאת: ירדן

ובכן קיבלתי את עצתך ומסרתי את פרטי האבחון לבית הספר( כרגע היא בגן חובה בחטיבה צעירה המשולבת בבית הספר) המניע הראשון לאבחון היה לצורך קבלת גננת שיח. אולם להתפתעתי הרבה הוסבר לי שבשל ההמלצות של רופא ההתפתחות שיש סיכוי שבעתיד היא תסבול מלקויי למידה בשל פרופיל ההתפתחות שלה כרגע לא נראה סיכוי שיאשרו לה גננת שיח אלא היא תצטרך מרכז למידה. ובכן המתנה למרכז למידה אורכת בסביבות 4-5 חודשים ובינתיים לא רוצים לאפשר גננת שיח, יוצא שכל שנת הלימודים הנוכחית שתפקידה היה לצמצם ככל האפשר את הפער ולתת לביתי סיכוי להשתלב בצורה נאותה בכיתה א הוא כמעט בלתי אפשרי ואני אובדת עצות חבל ממש חבל לי על השנה הזו. אולי יש אפשרות לטיפול במסגרת פרטית מה דעתך? בישיבה עם מנהל החטיבה ממש כעסתי על אוזלת היד שהם מפגינים ובחוסר רצונם לעזור והבעתי את רצוני הנחרץ לשיתוף פעולה מצדם. מה עוד אפשר לעשות??

15/11/2006 | 13:21 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ירדן צהריים טובים, אני חושבת שצריך לפעול בשני מישורים עיקריים: 1. להמשיך ולהתעקש בתוקף על הזכויות המגיעות לכם במסגרת הלימודים של משרד החינוך. 2. אין לכם זמן לבזבז, ולכן הייתי פונה במקביל לסייוע פרטי הכולל קידום לימודי וחונכות אישית לטיפוח הבשלות הרגשית. צר לי שכך פועלת המערכת שלנו, אך זו המציאות המוכרת, ולמעשה לאף אחד לא אכפת. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה