חיזוק בטחון עצמי של ילד לקוי למידה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/10/2006 | 16:34 | מאת: מינה

שלום בני בן ה-10 אובחן כלקוי למידה ומקבל עזרה בתחום זה. מכיוון שהילד סובל מחוסר בטחון עצמי (שנובע מהיותו לקוי למידה אך לא בהכרח), קיבלנו המלצה לנסות לחזק את הבטחון העצמי שלו בתחומים שאינם לימודיים. כל דבר שאנחנו מנסים להציע לו נפסל על ידו, והוא מצידו אינו עוזר לנו ולו למצוא או לחפש תחום שמעניין אותו או יכול לעניין אותו כדי לחזק אותו בכך שהוא יכול להצליח ובגדול וכך לשפר את הבטחון העצמי ומכאן ישליך ויעודד גם לתחומים אחרים. כיצד איך ואיפה ניתן לחפש תחומים כאלה שיוכלו לעניין אותו ושהוא יסכים לנסות אותם? האם יש אבחונים כלשהם לגילאים אלה למציאת תחומי עניין? איך משכנעים אותו לנסות ולגלות דברים חדשים? האם הפחד מכשלון עוצר אותו מלהתנסות גם בתחומים שאינם לימודיים? בקיצור, מה עושים? תודה

18/10/2006 | 20:14 | מאת: בני

18.10.06 למינה שלום! אכן, את בהחלט צודקת: קשה לעניין ילד לקוי למידה בתחומי עניין שונים. הדבר נובע, בעיקר, מנטייתנו לחזקם בתחומי הקושי שלהם במקום לעודדם לפעול בתחומי החוזק שלהם. יש לעודד את הילד לעסוק במה שהוא טוב בו, ומשיצליח - הדבר יקרין על כל היתר. ס ו ז ן ב א ו ם מספרת במאמרה הנפלא, "תכנית העשרה לילדים מחוננים לקויי למידה", שהמחקרים מראים כי ילדים לקויי למידה הם, לעתים קרובות, יצירתיים בתחומי האמנות והמדע. לתשומת ליבך! לסיכום, ילדים (כמבוגרים) חוששים מכשלון ונמנעים מלעסוק בפעילויות בהן נדרשים כישורים, שהם לוקים בהם; זאת, בעוד אנו ממריצים אותם להפעיל (בעיסוק כזה או אחר) את כישוריהם הלקויים ע"מ לחזקם וכדי ש"יקבלו בטחון". נסי להציע לילד פעילויות בתחומים שהוא מצטיין בהם, וכשיצליח ויאמין ביכולותיו, לא יחשוש לנסות גם דברים אחרים. לדעתי, אין כל צורך ב"אבחון למציאת תחומי עניין". אשמח להמשיך ולעקוב, יחד עמך, אחר כל התפתחות בעניין העניין. בברכה, בני

18/10/2006 | 22:58 | מאת: מינה

תודה. לכך בדיוק הכוונה למצוא את התחום (לא לימודי) שבו הוא יהנה ויתחזק. ובו הוא לא יחווה כשלון אלא הצלחה. אנחנו כהורים לא רואים תחום כלשהו שאותו הוא אוהב וממנו הוא יכול לשאוב כוח וכל הצעה שלנו מתקבלת בהתנגדות כאילו זה בשבילנו. אנחנו לא מצליחים להעביר לו את המסר שזה אך ורק בשבילו ושזה יכול להיות כל דבר שהוא רוצה: ספורט, מדעים, אמנות,מחשבים,.............. איך אפשר למצוא לו תחום שבו לא יחווה כישלון אלא הצלחה כשהוא לא תורם לנו שום עזרה במציאת הכיוון?

מנהל פורום לקויות למידה